Wat is een PIM systeem?

PIM is een afkorting voor Product Information Management. De belangrijkste taak van een PIM-systeem is om een bedrijf te helpen een grote hoeveelheid complexe productinformatie te hanteren en deze gegevens efficiënt op de relevante kanalen te tonen.

KRIJG CONTROLE OVER UW PRODUCTDATA

ÉÉN CENTRAAL SYSTEEM

Data beheren kan een flinke uitdaging zijn voor jouw organisatie. Vaak staat de data verspreid over verschillende platformen en is er 1 persoon verantwoordelijk voor alle productdata. Op deze manier bent u als organisatie kwetsbaar en is de kans op fouten groot.  Met deze manier van werken gaat veel tijd verloren en tijd=geld. De inzet van een PIM (product information management) systeem is hier de oplossing voor.

Een goed PIM-systeem geeft uw bedrijf een ”single source of truth”. Een centraal systeem, waar u toegang hebt tot alle productinformatie van uw bedrijf, en u ervan op aan kunt dat deze gegevens betrouwbaar zijn.

Data - PIM
Customer Journey
WERK EFFICIËNT EN OVERZICHTELIJK

GROEI MET EEN PIM SYSTEEM

In het PIM-systeem verzamelt u alle productgegevens, voorziet ze van extra informatie en verspreidt ze snel en efficiënt op alle kanalen. Op de digitale kanalen zoals uw webshop, website, en marktplaatsen als Amazon, E-bay en bol.com. En voor gebruik in papieren catalogi, datasheets, brochures enzovoorts.

De behoefte aan een PIM-systeem ontstaat vaak als de eisen aan de productgegevens van een bedrijf toenemen, en de huidige methode om informatie te verwerken niet meer voldoet. Het ERP-systeem van het bedrijf wordt te onflexibel om de toenemende complexiteit van de productgegevens aan te kunnen. En een wirwar aan Excel-sheets en databases maakt het moeilijk om de juiste informatie te vinden en deze snel op de voornaamste marketingkanalen te krijgen.

DE SPIL IN HET WEB

BESPAAR TIJD MET EEN PIM

Het PIM-systeem is geïntegreerd in de andere systemen van het bedrijf. Het bevindt zich tussen de bronnen van productinformatie aan de ene kant (ERP, PLM, leveranciergegevens enz.) en de externe kanalen voor het verspreiden van informatie aan de andere kant (webshop, CMS, catalogus, datasheets enz.). Met een PIM Systeem heeft u dit in één klap opgelost. U heeft 1 platform waar al uw productdata in wordt verzameld en beheerd. Zo heeft u 1 centraal platform waar alle data wordt opgeslagen.

Productdata in 1 systeem
Perfion-logo
ERVAREN PERFION PARTNER

SUCCESVOLLE INTEGRATIES

Wij hebben de afgelopen jaren al diverse succesvolle PIM projecten gedraaid en zien bij onze klanten het resultaat. Bluedesk is een ervaren Perfion PIM implementatie partner die opereert in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. We zijn een van de best presterende partners in Europa, juist bij complexe vraagstukken. Komt een andere PIM leverancier er niet, lossen wij het op voor je. Lift mee op de ervaring die Bluedesk heeft opgebouwd bij Gamma, Karwei, Koninklijke Jongeneel, Coulisse, Smartwares en anderen. Lees hier meer over Perfion.

BLUEDESK ALS JOUW PIM PARTNER

Controleer je productdata
Bewezen track record
PIM Specialist
Excelleren op integratie vraagstukken
Uniek partnership met onze klanten
Landelijke dienstverlening

WIJ KOMEN GRAAG MET JE IN CONTACT