• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

B2B LEVERANCIER IN HUISHOUDAPPARATEN

Smartwares Group is een B2B leverancier van slimme en veilige huishoudapparaten. Smartwares Group levert een grote hoeveelheid elektronische apparaten die het leven binnen en buitenshuis net iets makkelijker maakt. Merken zoals Princess, Tristar, Topcom en Home Wizzard vallen onder Smartwares Group en hiermee biedt het bedrijf met hun productportfolio een perfecte balans van prijs, kwaliteit en design. De vaste afnemers zijn e-commerce platforms zoals Amazon, Bol.com en een groot aantal Europese top retailers. De organisatie is actief in 47 landen met 16 kantoren en 400 medewerkers wereldwijd.

PIM integratie

Optimalisatie Perfion PIM

Bluedesk als partner

Smartwares Group is ontstaan uit een fusie tussen Smartwares Safety & Lighting en Tristar in 2016. Na de fusie bleef een grote hoeveelheid product data in twee verschillende ERP systemen. Veel van deze data behoorde niet in de ERP’s maar werd hier toch ondergebracht. De product informatie was niet langer georganiseerd en het was niet mogelijk om data op basis van taal te exporteren. Andere product informatie werd ondergebracht in Excel sheets en in het CMS systeem. Kortom: belangrijke data op verschillende plekken!

In de zoektocht naar een eenvoudig beheer van de productdata is Smartwares uitgekomen bij PIM partner PERFION. Bluedesk heeft haar bijdrage geleverd door het bestaande PERFION systeem te optimaliseren en integraties en processen te verbeteren die de verschillende shops voeden en sturen.

“The best about the Perfion PIM system is that we now have one central place for product information. Changes are made easily, and consequently we can act faster. From Perfion we have an easy connection to our websites and other marketing channels - we can export data to other parties in a standardized way as well.”

 

Pim Poll

Director Business Systems, Smartwares Group

PIM systeem Smartwares-Bluedesk-Perfion

Complete integratie

WAT IS HET RESULTAAT

Door het bestaande PERFION PIM Systeem op een juiste manier in te richten en te koppelen met het ERP en e-commerce systeem kan Smartwares het maximale uit de productdata halen. Het nieuwe Product Informatie Systeem maakt het mogelijk om op een efficiënte en makkelijke manier productdata te managen en verspreiden over de verschillende kanalen. Zo zal de productinformatie (beschrijving, afbeeldingen, etc.) op e-commerce platformen zoals Amazon en Bol.com altijd up-to-date en betrouwbaar blijven.

 

 

Smartwares

Integratie met PIM

Complexiteit

Veder maakt PIM het mogelijk om de data van ruim in 8 verschillende talen te delen met:

  • 15 websites en webshops
  • InDesign catalogus bestanden
  • Diverse marktplaatsen Prijslijsten
  • Distributiepartners
  • Excel exports (productlijsten voor consumenten)

Het PIM systeem is te integreren in de huidige én toekomstige systemen. Zo kan Smartwares Group zich in de toekomst op verschillende vlakken door ontwikkelen.

Bluedesk is trots dat zij als business partner samen met Smartwares Group deze opdracht heeft mogen vervullen en als partner comtinue betrokken is bij het optimaliseren van de processen.

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.