• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
PVG PIM Perfion

Het bedrijf in beeld

DE KLANT UITDAGINGEN

Het organiseren van actuele productinformatie verdeeld over de zeven talen is een dagelijkse uitdaging voor PVG. Het vraag veel tijd en aandacht voor de marketing- en productmanagers.

Het distribueren van data naar de dealerkanalen en landen met ieders specifieke eisen, stelde PVG voor continue problemen. Bij het (opnieuw) publiceren van de productcatalogus kwamen deze problemen ieder jaar weer sterk naar voren. Dit proces duurde soms wel drie maanden.

Bij de reorganisatie van PVG is er dan ook voor gekozen om het ERP te vernieuwen en de Perfion PIM centraal te stellen voor alle content gerelateerde informatie. Vanuit de Perfion PIM wordt content eenduidig georganiseerd, gekwalificeerd, verrijkt en gedistribueerd. Samen met PVG heeft Bluedesk een proces- en stappenplan en een duidelijke inrichting gecreëerd die aantoonbaar bijdragen aan de doelstellingen van PVG.

PVG Perfion PIM

Implementatie Perfion PIM

De rol van Bluedesk

Bluedesk is vanaf de start de analist, adviseur en implementator geweest m.b.t. de opzet van de contentstructuur en inrichting van de Perfion PIM waarbij, in nauwe samenwerking, de klant is getraind gedurende de inrichting. De Exact-ERP connectie, catalogus opzet en exportformaten zijn dan ook onderdeel van de Bluedesk levering geweest.

Diverse koppelingen

WAT IS HET RESULTAAT?

De data van PVG is met de PIM oplossing van Bluedesk duidelijk gestructureerd. Daarnaast kan PVG de productdata eenvoudig beheren en publiceren naar de verschillende kanalen (Websites / Catalogussen / ERP-Exact).

De effort die PVG jaarlijks nodig heeft om zijn productcontent actueel te houden en makkelijk te publiceren is enorm afgenomen en kwalitatief is de content vele malen beter dan voorheen.

MEER PIM CASES

HC Groep

Bluedesk heeft met de Perfion PIM gewerkt aan het overzichtelijk beheren van de productdata, waarbij diverse outputs eenvoudig gegenereerd kunnen worden. Daarnaast heeft Bluedesk een situatie gecreëerd waarbij het mogelijk is om datastructuren, zoals BMEcat en ETIM, te onboarden en verrijken.

Sonic Equipment

Bluedesk levert aan Sonic-Equipment een brede range aan diensten (consultancy, development, implementatie, en online marketing) en heeft, voor het beheer en distributie van productinformatie, de Perfion PIM geïmplementeerd. 

PVG

Bluedesk heeft de volledig koppeling en procesverwerking tussen IceCat en de Perfion PIM ontworpen en gerealiseerd. Tevens is het sales/offerte proces met Navison geintegreerd waardoor Diginet veel aan kwaliteit, efficientie en snelheid heeft behaald door het verbeteren van deze processen.

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.