• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

Één bron van waarheid

Wat is een PIM Systeem?

PIM staat voor Product Information Management. De belangrijkste taak van een PIM-systeem is om een bedrijf te helpen, grote hoeveelheden, complexe productinformatie te beheren en te hanteren. Wat denkt u van de efficiencyslag die u kunt maken om nog maar te zwijgen van het concurrentie-voordeel dat goede en betrouwbare PIM u oplevert!

Een goed PIM systeem geeft uw bedrijf een 'single source of truth'. Een centraal systeem waar u toegang hebt tot alle productinformatie van uw bedrijf  en u ervan op aan kunt dat deze gegevens betrouwbaar zijn.

Krijg controle over uw productdata

Één centraal systeem

Data beheren kan een flinke uitdaging zijn voor een organisatie. Vaak staat de data verspreid over verschillende platformen en is er één persoon verantwoordelijk voor alle productdata. Op deze manier bent u als organisatie kwetsbaar en is de kans op fouten groot. Met deze manier van werken gaat veel tijd verloren en tijd=geld.

De behoefte aan een PIM-systeem ontstaat dan ook vaak als de eisen aan de productgegevens van een bedrijf toenemen en de huidige methode om informatie te verwerken niet meer voldoet. Het ERP-systeem van het bedrijf wordt te inflexibel om de toenemende complexiteit van de productgegevens aan te kunnen. En een wirwar aan Excel-sheets en databases maakt het moeilijk om de juiste informatie te vinden en deze snel op de voornaamste marketingkanalen te krijgen.

Met de PIM oplossing van Bluedesk is dat verleden tijd.

Voordelen van Bluedesk PIM

De spil in het web

Bespaar tijd

De PIM oplossing van Bluedesk is geïntegreerd in uw andere bedrijfssystemen. Het bevindt zich tussen de bronnen van productinformatie aan de ene kant (ERP, PLM, leveranciergegevens enz.) en de externe kanalen voor het verspreiden van informatie aan de andere kant (webshop, CMS, catalogus, datasheets enz.).

Met een PIM systeem heeft u dit verleden tijd. U heeft één platform waar al uw productdata in wordt verzameld en beheerd.

Verbeter het marketingproces

Boost uw marketing

Tegenwoordig is het van belang dat u uw klanten een consistente klantbeleving meegeeft. Multi-channel en omni-channel strategieën staan aan de basis hiervan. PIM zorgt voor een overzichtelijke en actuele database en een systeem dat goed kan omgaan met gegevensverwerking.

Een PIM kan ook helpen bij het verspreiden van uw data, zoals productprijzen, naar de marketing- en e-commerce kanalen, zowel online- als offline.

Efficiënt werken

Optimaliseer interne processen

Een PIM-oplossing draagt ook bij aan de optimalisatie van uw interne Product Management Processen. Een PIM systeem voert een reeks handmatige taken veel efficiënter uit, waardoor een product sneller op de markt is. Zo blijft u altijd een stap voor op uw concurrenten.

Werknemers van verschillende afdelingen kunnen tegelijk aan een product werken. Vertraging en miscommunicatie over productgegevens behoren tot het verleden. Laat Bluedesk uw interne processen optimaliseren.

Prijsverschillen, geen probleem

Altijd betrouwbare gegevens

Het PIM systeem vereenvoudigt het werken met verschillende prijzen. Met het systeem deelt u altijd betrouwbare informatie.

Het systeem zet automatisch de prijzen in het marketingmateriaal, zodat deze overeenkomen met de prijsafspraak die de klant met u heeft.

Optimalisatie van de verkoop

Meer conversie. Meer omzet.

Om uzelf te onderscheiden van de concurrentie is het belangrijk om niet alleen de leveranciersinformatie te delen op de productpagina, maar uw producten te voorzien van extra informatie.

Met een uitgebreide productinformatie zorgt u dat u opvalt tussen alle andere aanbieders. Dit komt de conversie ten goede, aangezien consumenten geneigd zijn eerder een product te kopen met een uitgebreide en productomschrijving. Bluedesk weet hoe!

Verkopen over de grens

Vertalingen automatiseren

Verkoopt u uw producten in meerdere landen en in verschillende talen? Dan is de behoefte aan één centrale plek waar alle productinformatie wordt geregeld nóg belangrijker.

De PIM oplossing van Bluedesk maakt het mogelijk om de samenwerking met vertaalbureaus te automatiseren. Tevens is eenvoudig te zien welke teksten al vertaald worden en kunnen vertalers de teksten direct in het PIM systeem zetten.

Samen staan we sterk

Perfion Solution Partner

Bluedesk gebruikt het PIM systeem van Perfion. bluedesk is een van de best presterende partners in Europa, juist bij complexe vraagstukken.

Door een goede en intensieve samenwerking kunnen wij een PIM systeem snel implementeren in uw bedrijfsprocessen, is het voor zowel u als de eindgebruiker zeer gebruiksvriendelijk en heeft het een bewezen terugverdientijd van minder dan één jaar.

Zodoende zijn wij in staat om elk gewenste oplossing aan te bieden en u zo goed mogelijk te helpen.

De Perfion software helpt uw bedrijf groeien. Benieuwd naar nog meer voordelen van de PIM software van Perfion?

Contact Bluedesk

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.