• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

DE GOEDKOOPSTE FIETSWINKEL VAN NEDERLAND

Fietsenconcurrent.nl biedt haar klanten meer dan alleen maar fietsen. Het doel is om de klanten een breed scala van kwaliteitsfietsen en accessoires aan te bieden met een uitstekende klantenservice en de voordelen van online shopping te laten ervaren. Zo biedt Fietsenconcurrent.nl de laagste prijsgarantie, worden de fietsen 100% rijklaar bezorgd door een eigen bezorgdienst, kan er ook in het weekend worden bezorgd en zijn er meer dan 15.000 fietsen op voorraad!

Fietsenconcurrent online platform

Magento e-commerce platform

WAT HEBBEN WE GEDAAN?

Samen met Fietsenconcurrent.nl werd het concept, de strategie en het Magento e-Commerce platform ontwikkeld, welke middels een responsive design is opgezet, zodat het vanaf elk apparaat eenvoudig wordt om een nieuwe fiets te kopen.

Voor een optimale zoekervaring is er een integratie met cloud search gemaakt. Bij cloud search worden het assortiment en andere belangrijke elementen van de website, buiten de website geïndexeerd en opgeslagen, waardoor deze eenvoudig en snel getoond kunnen worden tijdens het zoeken.

Daarnaast heeft het e-Commerce platform van Fietsenconcurrent.nl een aantal unieke koppelingen. Zo is o.a. een koppeling gemaakt met ENRA verzekeringen en ShopCTRL.

Fietsenconcurrent e-commerce

Stabiliteit en snelheid

DOCKER

Bluedesk heeft samen met hostingpartner Cyso een nieuw hostingplatform ingezet voor Fietsenconcurrent.nl gebaseerd op de Docker technologie. Deze nieuwe techniek geeft schaalbaarheid en stabiliteit voor de toekomst en ook nog eens een zeer goede snelheid t.b.v. de gebruikerservaring van bezoekers.

e-Marketing is door het hele project verweven om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te creëren. Het hele e-Commerce platform is SEO geoptimaliseerd en gericht op conversie, welke uitvoerig wordt gemeten via een uitgebreide Google Tag Manager implementatie i.c.m. Google Analytics en Google Enhanced e-Commerce. Daarnaast zijn er diverse SEA campagnes, waaronder Search, Display, (Dynamische) Remarketing en Shopping, opgezet in samenwerking met Google.

Beste Magento nieuwkomer

WAT ZIJN DE RESULTATEN?

Op dit moment optimaliseren wij dagelijks de conversie en usability van Fietsenconcurrent.nl. Het online marketingteam denkt actief mee in de campagnes en er worden op dit moment dagelijks diverse SEO & SEA werkzaamheden uitgevoerd o.a. in samenwerking met Google.

Sinds de livegang in maart is er een duidelijke stijging het aantal bezoekers te zien en met name ook het aantal organische bezoekers. Dit komt met name door de goede ranking van de productpagina’s. Deze staan vaak op de eerste pagina van Google.

Google Adwords is sinds livegang het belangrijkste kanaal voor Fietsenconcurrent.nl geweest wat betreft bezoekers en conversies. Bluedesk is dagelijks bezig met het bijsturen van de lopende campagnes en het meedenken met Fietsenconcurrent.nl in nieuwe campagnes

 

UPDATE: Fietsenconcurrent.nl wint award Beste Magento Nieuwkomer!

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.