• Integrated e-commerce specialist
 • PIM specialist
 • Digital marketing
 • Meer dan 25 jaar ervaring

  DE GOEDKOOPSTE FIETSWINKEL VAN NEDERLAND

  Fietsenconcurrent.nl biedt haar klanten meer dan alleen maar fietsen. Het doel is om de klanten een breed scala van kwaliteitsfietsen en accessoires aan te bieden met een uitstekende klantenservice en de voordelen van online shopping te laten ervaren. Zo biedt Fietsenconcurrent.nl de laagste prijsgarantie, worden de fietsen 100% rijklaar bezorgd door een eigen bezorgdienst, kan er ook in het weekend worden bezorgd en zijn er meer dan 15.000 fietsen op voorraad!

  Fietsenconcurrent online platform

  Magento e-commerce platform

  WAT HEBBEN WE GEDAAN?

  Samen met Fietsenconcurrent.nl werd het concept, de strategie en het Magento e-Commerce platform ontwikkeld, welke middels een responsive design is opgezet, zodat het vanaf elk apparaat eenvoudig wordt om een nieuwe fiets te kopen.

   

  Voor een optimale zoekervaring is er een integratie met cloud search gemaakt. Bij cloud search worden het assortiment en andere belangrijke elementen van de website, buiten de website geïndexeerd en opgeslagen, waardoor deze eenvoudig en snel getoond kunnen worden tijdens het zoeken.

   

  Daarnaast heeft het e-Commerce platform van Fietsenconcurrent.nl een aantal unieke koppelingen. Zo is o.a. een koppeling gemaakt met ENRA verzekeringen en ShopCTRL.

  Fietsenconcurrent e-commerce

  Stabiliteit en snelheid

  DOCKER

  Bluedesk heeft samen met hostingpartner Cyso een nieuw hostingplatform ingezet voor Fietsenconcurrent.nl gebaseerd op de Docker technologie. Deze nieuwe techniek geeft schaalbaarheid en stabiliteit voor de toekomst en ook nog eens een zeer goede snelheid t.b.v. de gebruikerservaring van bezoekers.

   

  e-Marketing is door het hele project verweven om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te creëren. Het hele e-Commerce platform is SEO geoptimaliseerd en gericht op conversie, welke uitvoerig wordt gemeten via een uitgebreide Google Tag Manager implementatie i.c.m. Google Analytics en Google Enhanced e-Commerce. Daarnaast zijn er diverse SEA campagnes, waaronder Search, Display, (Dynamische) Remarketing en Shopping, opgezet in samenwerking met Google.

  Beste Magento nieuwkomer

  WAT ZIJN DE RESULTATEN?

  Op dit moment optimaliseren wij dagelijks de conversie en usability van Fietsenconcurrent.nl. Het online marketingteam denkt actief mee in de campagnes en er worden op dit moment dagelijks diverse SEO & SEA werkzaamheden uitgevoerd o.a. in samenwerking met Google.

   

  Sinds de livegang in maart is er een duidelijke stijging het aantal bezoekers te zien en met name ook het aantal organische bezoekers. Dit komt met name door de goede ranking van de productpagina’s. Deze staan vaak op de eerste pagina van Google.

   

  Google Adwords is sinds livegang het belangrijkste kanaal voor Fietsenconcurrent.nl geweest wat betreft bezoekers en conversies. Bluedesk is dagelijks bezig met het bijsturen van de lopende campagnes en het meedenken met Fietsenconcurrent.nl in nieuwe campagnes

   

  UPDATE: Fietsenconcurrent.nl wint award Beste Magento Nieuwkomer!

  Wij vertellen u graag meer

  INTERESSE?

  Barry Tempelaar

  Benieuwd naar onze overige projecten of wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij voor uw organisatie kunnen bieden? Neem dan contact met ons op.

  Direct contact
  Naar boven