4tecx

Eerste resultaat

bluedesk ontwikkelde een uniek turnkey e-commerce concept voor de leden van Zevij-Necomij.

4tecx

4tecx levert kwalitatief hoogwaardige producten tegen de beste prijs in de markt. Van kitten tot gereedschapskoffers en van veiligheidsbrillen tot bouwlampen. Het assortiment van 4tecx omvat diverse producten voor de vakman en professional in de bouw en industrie.

bluedesk realiseerde een toekomstbestendig e-commerce oplossing voor 4tecx die bijdraagt aan de snelle opbouw van het online marktleiderschap en een vergroting van de klantwaarde.

De uitdaging

4tecx is lid van Zevij-Necomij, de grootste inkooporganisatie van aangesloten technische groothandels in bouw & industrie in de Benelux. Zevij-Necomij kwam naar bluedesk voor een toekomstbestendige e-commerce oplossing om aan hun ruim 300 leden te bieden.

Deze oplossing moest de beste conversieuitgangspunten bevatten om online de concurrentieslag te winnen. Daarnaast moet de toekomstbestendige e-commerce oplossing bijdragen aan een snelle uitbouw van het online marktleiderschap en een vergroting van de klantwaarde.

De oplossing van bluedesk

Verschillende individuele initiatieven van de leden van Zevij-Necomij strandde op het punt van integratie van PIM (Product Information Management) data en ERP (Enterprise Resource Planning) data. 

Met het unieke turnkey e-commerce concept heeft bluedesk dat probleem opgelost. In dit concept is een vlotte en betrouwbare integratie van ERP en PIM data gefaciliteerd op basis van een webservice en het Integration Framework.

Uniek turnkey concept

Met dit concept is bluedesk in staat om alle platformen individueel te ontwerpen, zodat alle Zevij-Necomij leden hun eigen unieke en gepersonaliseerde platform hebben.

Verschillende individuele initiatieven van de leden van Zevij-Necomij strandde op het punt van integratie van PIM data en ERP data. 

Met het unieke turnkey e-commerce concept heeft bluedesk dat probleem opgelost. In dit concept is een vlotte en betrouwbare integratie van ERP en PIM data gefaciliteerd op basis van een webservice en het Integration Framework.

Het unieke turnkey e-commerce concept van bluedesk omvat:

Een ontwikkelde corporate website

Een uitgebouwde corporate webshop

Een uitgeruste marketingsuite

Een zelfbedienings
portaal

Speciale webservice

Ook voor het onboarden van ERP- en PIM-gegevens heeft bluedesk een speciale webservice ontwikkeld die integratie met elk ERP-systeem mogelijk maakt. 

Door de all-in-one software van Dynamicweb heeft bluedesk dit complete concept kunnen realiseren voor Zevij-Necomij.

Het resultaat

Het platform van 4tecx is een van de eerste opleveringen gebaseerd op dit turnkey e-commerce concept.

De website wordt opgeleverd met volledige productdata (content) en transactionele data van de contractant. Het enige wat de contractant nog hoeft te doen, is aanleveren van de algemene content. Echt turnkey!

Door het turnkey e-commerce concept heeft 4tecx de mogelijkheid om de customer journey online te faciliteren en de klant via goed ingerichte product lifecycles relevant en proactief te kunnen bedienen. Daarmee wordt de waardepropositie van de eindklant verhoogt en behoort concurrentie enkel over de prijsas tot het verleden.

Kortere time to market

Dat dit concept succesvol is, blijkt uit de interesse van de leden van Zevij-Necomij. bluedesk heeft dit concept niet alleen voor 4tecx gerealiseerd, maar ontwikkelt ook voor andere leden van Zevij-Necomij toekomstbestendige e-commerce platformen.

De verwachte groei van leden zorgt voor een dominant marktaandeel in de bouw- en industriesector voor zowel Zevij-Necomij als bluedesk. Door vanuit een standaard concept te werken versnellen we de time to market.

Zonder de all-in-one e-commerce software van Dynamicweb hadden we dit turnkey e-commerce concept niet aan Zevij-Necomij kunnen aanbieden. Een mooie samenwerking met diverse waardevolle partners.

Dynamicweb awards

bluedesk heeft de prijs voor de Best Dynamicweb Solution Benelux gewonnen met de inzending van 4tecx. Het eerste resultaat van ons unieke en speciale turnkey e-commerce concept voor onze klant Zevij-Necomij.

bluedesk is een gecertificeerd partner van Dynamicweb. Dynamicweb biedt een all-in-one platform aan waarbij PIM, CMS, e-commerce en marketing worden gecombineerd om de klantervaring te optimaliseren.

Is uw organisatie ook toe aan een toekomstbestendige website of een geavanceerde e-commerce oplossing? Via Dynamicweb kan productdata en content eenvoudig beheerd worden. Dynamicweb biedt diverse mogelijkheden tot personalisatie en relevantie.

Naar boven