• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
4TECX logo

OVER 4TECX

4tecx levert kwalitatief hoogwaardige producten tegen de beste prijs in de markt. Alle producten van 4tecx voldoen aan de eisen van de professionele eindgebruiker. Van kitten tot gereedschapskoffers en van veiligheidsbrillen tot bouwlampen. Het assortiment van 4tecx omvat diverse producten voor de vakman en professional in de bouw en industrie. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe producten. 

4TECX WEBSITE

Het bedrijf in beeld

DE UITDAGING

4tecx is lid van Zevij-Necomij, de grootste inkooporganisatie van aangesloten technische groothandels in bouw & industrie in de Benelux. Zevij-Necomij kwam naar Bluedesk voor een toekomstbestendige e-commerce oplossing om aan hun ruim 300 leden te bieden.

Deze oplossing moest de beste conversieuitgangspunten bevatten om online de concurrentieslag te winnen. Daarnaast moet de toekomstbestendige e-commerce oplossing bijdragen aan een snelle uitbouw van het online marktleiderschap en een vergroting van de klantwaarde.

Verschillende individuele initiatieven van de leden van Zevij-Necomij strandde op het punt van integratie van PIM (Product Information Management) data en ERP (Enterprise Resource Planning) data. 

Met het unieke turnkey e-commerce concept hebben we dat probleem opgelost. In dit concept is een vlotte en betrouwbare integratie van ERP en PIM data gefaciliteerd op basis van een webservice en het Integration Framework.

4tecx website

EEN UNIEK EN GEPERSONALISEERD PLATFORM

Een innovatieve oplossing

Als oplossing voor dit vraagstuk hebben wij een turnkey e-commerce concept ontwikkeld. Dit concept omvat: 

  • een volledig ontwikkelde corporate website; 
  • een volledig uitgebouwde corporate webshop;
  • een uitgeruste marketingsuite; 
  • een zelfbedieningsportaal. 

Met dit turnkey e-commerce concept zijn wij in staat om alle platformen individueel te ontwerpen, zodat alle Zevij-Necomij leden hun eigen unieke en gepersonaliseerde platform hebben.

Ook voor het onboarden van ERP- en PIM-gegevens hebben we een speciale webservice ontwikkeld die integratie met elk ERP-systeem mogelijk maakt. 

Door de all-in-one business software van Dynamicweb hebben we dit complete concept kunnen realiseren voor Zevij-Necomij.

Turnkey e-commerce concept.

WAT IS HET RESULTAAT?

Het platform van 4tecx is een van de eerste opleveringen gebaseerd op dit turnkey e-commerce concept.

De website wordt opgeleverd met volledige productdata (content) en transactionele data van de contractant. Het enige wat de contractant nog hoeft te doen, is aanleveren van de algemene content. Echt turnkey!

Door het turnkey e-commerce concept heeft 4tecx de mogelijkheid om de customer journey online te faciliteren en de klant via goed ingerichte product lifecycles relevant en proactief te kunnen bedienen. Daarmee wordt de waardepropositie van de eindklant verhoogt en behoort concurrentie enkel over de prijsas tot het verleden.

Dat dit concept succesvol is, blijkt uit de interesse van de leden van Zevij-Necomij. Bluedesk heeft dit concept niet alleen voor 4tecx gerealiseerd, maar ontwikkelt ook voor zeven andere leden van Zevij-Necomij toekomstbestendige e-commerce platformen. De realisatie van dit 4tecx-platform zorgt ervoor dat dit aantal enkel nog maar zal groeien.

De verwachte groei van leden zorgt voor een dominant marktaandeel in de bouw- en industriesector voor zowel Zevij-Necomij als Bluedesk. Door vanuit een standaard concept te werken versnellen we de time to market. Zonder de all-in-one e-commerce software van Dynamicweb hadden we dit turnkey e-commerce concept niet aan Zevij-Necomij kunnen aanbieden. Een mooie samenwerking met diverse waardevolle partners.

DYNAMICWEB AWARDS

Bluedesk heeft de prijs voor de Best Dynamicweb Solution Benelux gewonnen met de inzending van 4tecx. Het eerste resultaat van ons unieke en speciale turnkey e-commerce concept voor onze klant Zevij-Necomij.

Bluedesk is een gecertificeerd partner van Dynamicweb. Dynamicweb biedt een all-in-one platform aan waarbij PIM, CMS, e-commerce en marketing worden gecombineerd om de klantervaring te optimaliseren.

Is uw organisatie ook toe aan een toekomstbestendige website of een geavanceerde e-commerce oplossing? Via Dynamicweb kan productdata en content eenvoudig beheerd worden. Dynamicweb biedt allerlei mogelijkheden tot personalisatie en relevantie. Ook benieuwd naar de mogelijkheden van Dynamicweb? 

Bluedesk beloond met 3 mooie prijzen

ANDERE SUCCESVERHALEN

Ridgid Kollmann case

Ridgid Kollmann

KOKS GROUP Case

KOKS GROUP

SONIC EQUIPMENT case

SONIC EQUIPMENT

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.