Vanden broucke Metalen

PIM

bluedesk heeft een Perfion PIM systeem gerealiseerd.

Vandenbroucke Metalen

Vandenbroucke Metalen, ofwel VDBM is een vakhandel voor de professional. Bij VDBM kan de professional uit de bouw & industrie sector terecht voor metalen, metaalwaren, industriële gassen.

Vandenbrouke Metalen is lid van inkooporganisatie Zevij-Necomij, de grootste inkooporganisatie van aangesloten technische groothandels in bouw & industrie in de Benelux. Als lid van Zevij-Necomij kan Vandenbrouke Metalen o.a. producten goedkoper aanbieden en gebruik maken van diverse diensten.

97.000 producten | 129 merken | 15 productcategorieën | 237 subcategorieën.

De uitdagingen

Een van de diensten waar Vandenbroucke Metalen gebruik van kan maken als lid van Zevij-Necomij, is het eenvoudig verrijken en beheren van productinformatie. bluedesk heeft een digitale oplossing gerealiseerd voor de leden van Zevij-Necomij dat de online positie versterkt.

Vandenbroucke Metalen had nog geen PIM oplossing, dus heeft een grote stap in efficiëntie gemaakt door gebruik te maken van deze oplossing. Een toekomstbestendige PIM omgeving!

De PIM oplossing

Met deze PIM oplossing van bluedesk hebben leden van Zevij-Necomij een compleet ingerichte Perfion PIM omgeving gekoppeld met eigen ERP (Navision) en PIM data. De productinformatie wordt door Zevij-Necomij geclassificeerd en als master productdata gedistribueerd naar het leden met een eigen Perfion PIM omgeving. 

Vervolgens heeft bluedesk ook voor Vandenbroucke Metalen een eigen Perfion PIM omgeving opgezet. Deze omgeving is gevuld met relevante producten voor VDBM uit de master Perfion PIM omgeving van Zevij-Necomij. In de eigen omgeving heeft VDBM de vrijheid om producten aan te vullen, te verrijken, te beheren, te exporteren, etc.

Belangrijke koppelingen met het Perfion PIM systeem:

ERP Systeem - Navision

In het ERP systeem van Vandenbroucke Metalen, Navision, worden voorraden, prijzen, klantnamen etc. opgehaald voor de webshop.

De gegevens uit Navision komen via de D-Soft koppeling binnen bij de webshop van Vandenbroucke Metalen.

Orders die in de webshop worden geplaatst, worden via dezelfde koppeling terug naar het ERP systeem gestuurd. Zo communiceert het ERP systeem met de webshop.

Zevij-Necomij Perfion

De productinformatie wordt door Zevij-Necomij geclassificeerd in de master Perfion PIM omgeving van Zevij-Necomij. Deze omgeving bestaat uit ruim 4,5 miljoen producten.

Vandenbroucke Metalen verkoopt 97.000 van deze producten. De producten worden vanuit de master PIM van Zevij-Necomij naar de PIM omgeving van Vandenbroucke Metalen gedistribueerd.

In de eigen omgeving kan VDBM de masterdata beheren, verrijken, verspreiden en exporteren.

De webshop - DynamicWeb

bluedesk mocht naast een stabiele PIM, ook een nieuw E-Commerce platform voor Vandenbroucke Metalen verzorgen! bluedesk realiseert websites op het platform DynamicWeb. De Perfion PIM en het DynamicWeb platform zijn naadloos geïntegreerd met elkaar.

EZ-base

bluedesk heeft de koppeling met EZ-base verzorgd. In EZ-base staat geclassificeerde productinformatie van onder andere de verfmaterialenbranche.

Vandenbroucke Metalen verrijkt haar productdata met de gedefinieerde attributen vanuit EZ-base. Dit zorgt voor up-to-date informatie en tijd- en kostenbesparing voor Vandenbroucke Metalen.

De rol van bluedesk

Tijdens dit PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Dat betekent dat bluedesk in samenwerking met Vandenbroucke Metalen de Perfion PIM omgeving heeft ingericht. Daarnaast heeft bluedesk de koppeling met belangrijke bedrijfssystemen verzorgd.

Gedurende het traject heeft bluedesk Vandenbroucke Metalen getraind, zodat Vandenbroucke Metalen haar data geheel zelfstandig kan beheren. Uiteraard staan de Perfion PIM experts van bluedesk altijd klaar voor Vandenbroucke Metalen.

Daarnaast heeft bluedesk een E-Commerce omgeving voor Vandenbroucke Metalen gerealiseerd en gekoppeld aan het Perfion PIM systeem.

 

Het resultaat:

 Vandenbroucke Metalen heeft een Single Source of Truth bereikt.

 Vandenbroucke Metalen kan haar productdata eenvoudig beheren, kwalificeren, verrijken en distribueren.

 De productinformatie blijft op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit.

 Het is eenvoudig om productdata eenvoudig vanuit één platform in meerdere talen te beheren.

      Het is eenvoudig om productdata eenvoudig over meerdere kanalen te verspreiden.

 Vandenbroucke Metalen bespaart tijd en kosten met de Perfion PIM.

 Het PIM-systeem is beschikbaar voor verschillende interne afdelingen op basis van een duidelijke rollen en rechtenstructuur. 

 Heeft Vandenbroucke Metalen een eenvoudig te beheren PIM-systeem welke diverse outputs kan faciliteren.

Naar boven