VD Gereed
schappen

Perfion PIM

Voor VD Gereedschappen heeft bluedesk een Perfion PIM oplossing geïmplementeerd.

VD Gereedschappen

VD Gereedschappen is totaalleverancier voor al het werkgereedschap en de werkkleding voor de professional in de industrie en bouw.

Met ruim 670.000 producten, vier fysieke winkels in België en een B2B webshop biedt VD Gereedschappen kwalitatieve producten, ruim aanbod en competitieve prijzen.

VD Gereedschappen is lid van inkooporganisatie Asamco.

De uitdagingen

VD Gereedschappen had voor de oplossing van bluedesk nog geen Product Informatie Management systeem. Omdat VD Gereedschappen lid is van Asamco, kunnen zij gebruik maken van de oplossing die bluedesk voor de leden van Asamco heeft gemaakt.

bluedesk heeft namelijk een Master Perfion PIM omgeving opgezet voor Asamco, waarin Asamco de producten classificeert en kan distribueren naar de Perfion PIM omgevingen van haar leden, waaronder VD Gereedschappen. Door deze oplossing kan VD Gereedschappen eenvoudig productdata beheren in samenwerking met inkooporganisatie Asamco.

VD Gereedschappen heeft in haar eigen Perfion PIM omgeving de vrijheid om productdata te verrijken, aan te vullen, te beheren, te exporteren, etc.

Belangrijke koppelingen met het Perfion PIM systeem:

Asamco Master PIM omgeving

Asamco classificeert de producten in een master Perfion PIM omgeving gezet. Voor de leden van Asamco, zoals VD Gereedschappen, heeft bluedesk een eigen Perfion PIM omgeving gemaakt. De producten van Asamco worden gedistribueerd naar de leden met een eigen Perfion PIM omgeving.

ERP Dynamics 365 Business Central

Het PIM en de ERP van VD Gereedschappen zijn door bluedesk geïntegreerd met elkaar. Zo komen onder andere voorraden en klantspecifieke prijzen door.

Webshop – Magento

Om de juiste productgegevens vanuit de Perfion PIM ook op de webshop te laten tonen, is een goede connectie nodig tussen de PIM en de webshop. Daarom hebben de integratiespecialisten van bluedesk Magento en Perfion met elkaar gekoppeld.

De rol van bluedesk

Tijdens dit PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Dat betekent dat bluedesk in samenwerking met VD Gereedschappen de Perfion PIM omgeving heeft ingericht. Daarnaast heeft bluedesk de koppeling met belangrijke bedrijfssystemen verzorgd.

VD Gereedschappen is door de Perfion PIM experts van bluedesk getraind, zodat zij zelfstandig de productdata kunnen beheren.

Het resultaat

Door de PIM oplossing van bluedesk in samenwerking met Asamco, heeft VD Gereedschappen een compleet ingerichte Perfion PIM omgeving. Deze omgeving is gekoppeld met het eigen ERP van VD Gereedschappen (BC) en de Master Perfion omgeving van Asamco.

 Heeft VD Gereedschappen een eenvoudig te beheren PIM-systeem welke diverse outputs kan faciliteren.

 Heeft VD Gereedschappen een Single Source of Truth bereikt.

 Kan VD Gereedschappen haar productdata eenvoudig beheren, kwalificeren, verrijken en distribueren.

 Blijft de productinformatie op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit.

 Bespaart VD Gereedschappen tijd en kosten.

 Kan VD Gereedschappen samen met Asamco data beheren.

Naar boven