The Gift

DynamicWeb PIM

bluedesk zorgt voor een sterk digitaal platform (E-Commerce en PIM) waarmee klanten digitaal zaken kunnen doen met The Gift.

The Gift

The Gift is dé leverancier en oprichter van de merken Norländer, SENZA, BRAINZ en KUMAI. Van trolleys, tassen, woonaccessoires, verzorgingsproducten tot gadgets en elektronica, The Gift helpt u graag bij het vinden van een passend (gepersonaliseerd) product voor uw geefmoment of winkel.

bluedesk is door The Gift ingeschakeld om samen te zorgen voor een sterk digitaal platform (E-Commerce en PIM) waarmee de klanten van The Gift digitaal zaken kunnen doen met The Gift. Interessant voor The Gift, maar zeker ook voor de klant.

Met ongeveer 1.000 producten in de shop, is onze oplossing met behulp van het DynamicWeb platform een passende oplossing The Gift.

De uitdagingen

The Gift wil met behulp van een PIM eenvoudig productdata over verschillende kanalen en systemen verspreiden. Voor de PIM oplossing van bluedesk was dit minder eenvoudig. The Gift had geen Product Informatie Management systeem, de productdata stond verspreid door de hele organisatie en was weinig tot niet geautomatiseerd beschikbaar.

De productdata was beschikbaar op systemen als:
 Microsoft D365 BC ERP systeem;
 Excel datasheet;
 Word-bestanden;
 PDF-bestanden;
 Online beeldbank;
 Indesign.

Één centraal systeem

Hierdoor werd het samenstellen van basis productinformatie een tijdrovende klus. The Gift produceert e-commerce catalogi, feeds, product beschrijvingen, technische datasheets en veiligheidsbladen, dit is weliswaar niet ingewikkeld maar vergt veel handmatige inzet en daardoor ook veel controlemomenten om fouten of inconsistentie van data, prijzen en juiste valuta noteringen te voorkomen.

Na de implementatie van de PIM oplossing van bluedesk is productdata verzameld op niet minstens vijf locaties, maar slechts één: de DynamicWeb PIM.

Belangrijke koppelingen met het DynamicWeb PIM systeem:

BC365 ERP Systeem

Door onze kennis en ervaring weten wij hoe wij een soepele integratie tussen de BC365 ERP en DynamicWeb kunnen verzorgen. 

Orbitvu beeldbank

bluedesk heeft een belangrijke koppeling gemaakt tussen het DynamicWeb PIM platform en de online beeldbank Orbitvu, waar The Gift veel (speciaal) beeldmateriaal verzameld. Denk aan 360 graden productfoto’s, sfeerfoto’s, productvideo’s etc.

Indesign

Ook heeft bluedesk voor een integratie met o.a. inDesign gezorgd, zodat de catalogi kan worden opgemaakt met de juiste productgegevens en de bijpassende visuele materialen.

Webshop

Aangezien bluedesk naast een stabiele PIM, ook een nieuw E-Commerce platform voor The Gift mocht verzorgen, is de integratie van de webshop met de PIM omgeving eenvoudig geregeld. Het E-Commerce platform van The Gift is namelijk ook gerealiseerd op hetzelfde DynamicWeb platform.

De rol van bluedesk

bluedesk heeft de PIM omgeving opgezet in DynamicWeb. DynamicWeb is het enige platform dat CMS, E-commerce, PIM en marketing in één biedt. Ook is DynamicWeb erg flexibel door de verschillende integratiemogelijkheden met andere systemen.

Deze combinatie zorgt ervoor dat onze oplossing met het DynamicWeb platform de perfecte oplossing is voor de gehele digitale ambitie van The Gift.

Tijdens dit PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Goede samenwerking

De PIM experts van bluedesk hebben in nauwe samenwerking met The Gift de contentstructuur en inrichting van de DynamicWeb PIM omgeving verzorgd.

Daarnaast heeft bluedesk belangrijke bedrijfssystemen gekoppeld met de DynamicWeb PIM.

Tijdens de implementatie periode is The Gift nauw betrokken geweest bij het project. Een training hoort bij de PIM-dienstverlening van bluedesk. Sinds de training is The Gift helemaal thuis binnen hun eigen DynamicWeb PIM omgeving, maar natuurlijk kunnen zij altijd op de ondersteuning rekenen van de DynamicWeb PIM experts van bluedesk.

Het resultaat:

 The Gift heeft een eenvoudig te beheren systeem welke diverse belangrijke outputs kan faciliteren.

 The Gift heeft een Single Source of Truth bereikt.

 De kennis over de productdata is op meerdere plekken in de organisatie (gecontroleerd) beschikbaar (d.m.v. een duidelijke rollen- en rechtenstructuur).

 De duidelijk gestructureerde PIM biedt de mogelijkheid om de shop verder uit te bouwen zonder hiervoor exponentieel bij te schalen in personele bezetting.

 De DynamicWeb PIM omgeving zorgt voor kostenbesparing en tijdbesparing.

 Productinformatie blijft met de PIM op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit.

 Het is eenvoudig om productdata vanuit één platform te beheren en over meerdere kanalen te verspreiden.

 

 De PIM is vanaf nu de bron van contentverrijking voor The Gift.

Naar boven