Colours & Coatings

DynamicWeb PIM

Met de DynamicWeb PIM oplossing van bluedesk heeft Colours & Coatings een eenvoudig te beheren Product Informatie Management-systeem.

Colours & Coatings

Colours & Coatings heeft de juiste oplossing voor álles wat u met verf wilt beschermen of verfraaien. Dat maakt Colours & Coatings meer dan alleen een verfgroothandel. De branche- en product-onafhankelijke specialist in het adviseren van verf(applicatie) is actief in afbouw, schadeherstel, industrie en doe-het-zelf-branches.

Colours & Coatings is er voor u als het om meer dan kleur gaat. U kunt altijd rekenen op deskundig advies, begeleiding en ondersteuning. Vanaf het moment van de aankoop… tot aan de laatste druppel verf!

En dat, met bluedesk als online partner, ook digitaal! Met 4.000 producten is de DynamicWeb PIM oplossing van bluedesk perfect.

De uitdagingen

De productdata van Colours & Coatings staat verspreid door de hele organisatie en is via een maatwerk PIM oplossing in Mendix beschikbaar. Deze set-up is een tijd praktisch geweest maar kon niet de bron van de product-waarheid bieden die van een PIM oplossing verwacht mag worden.

Colours & Coatings produceert catalogi, feeds, product beschrijvingen, technische datasheets en veiligheidsbladen, dit is weliswaar niet ingewikkeld maar het vergt veel handmatige inzet en controlemomenten om fouten of inconsistentie te voorkomen.

Voor de PIM oplossing van bluedesk stond productdata op systemen als:
 Maatwerk Mendix PIM;
 ERP systeem;
 WMS systeem;
 Excel datasheets;
 Image library;
 Word-documenten;
 .pdf-documenten.

Belangrijke koppelingen met het DynamicWeb PIM systeem:

EZ-base

bluedesk heeft de koppeling met EZ-base verzorgd. In EZ-base staat geclassificeerde productinformatie van onder andere de verfmaterialenbranche.

Colours & Coatings verrijkt haar productdata met de gedefinieerde attributen vanuit EZ-base. Dit zorgt voor up-to-date informatie en tijd- en kostenbesparing voor Colours & Coatings.

 

DynamicWeb E-Commerce platform

Om de juiste productdata uit de PIM omgeving ook over te laten komen op de webshop van Colours & Coatings heeft bluedesk een koppeling gemaakt tussen de PIM omgeving en het E-Commerce platform.

Bijkomend voordeel: zowel de E-Commerce omgeving als de PIM omgeving is gebouwd op het all-in-one platform DynamicWeb en zijn daarom op één plek te beheren.

Mendix ERP

De DynamicWeb PIM is gekoppeld aan het ERP systeem van Colours & Coatings.

De informatie uit de Mendix ERP komt door naar de DynamicWeb PIM omgeving. Andersom komt de informatie uit de DynamicWeb E-Commerce omgeving terug naar de Mendix ERP. Zo blijven beide platformen up-to-date en voorzien van de juiste informatie.

De rol van bluedesk

bluedesk is tijdens dit project analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Colours & Coatings en bluedesk werkten nauw samen om de DynamicWeb PIM omgeving in te richten. Daar staan de ruim 4.000 producten van Colours & Coatings in verzameld. Daarnaast heeft bluedesk de koppelingen met belangrijke bedrijfssystemen verzorgd. 

Een van die belangrijke koppelingen is met de branchespecifieke database EZ-base. In EZ-base staat geclassificeerde productinformatie van onder andere de verfmaterialenbranche.

Als laatst heeft bluedesk de Colours & Coatings getraind in de DynamicWeb PIM omgeving.

Het resultaat

 Door het implementeren van Dynamicweb PIM heeft Colours & Coatings een “Single Source of Truth” bereikt.

 Colours & Coatings heeft een eenvoudig te beheren PIM-systeem welke (snel) diverse outputs kan faciliteren.

 Met de DynamicWeb PIM bespaart Colours & Coatings tijd en kosten.

 Met de DynamicWeb PIM heeft Colours & Coatings de zekerheid dat productinformatie op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit blijft.

 De wereldwijde dealer kan productdata eenvoudig vanuit één platform en in meerdere talen beheren en verspreiden.

 Het PIM-systeem is beschikbaar voor verschillende interne afdelingen op basis van een duidelijke rollen en rechtenstructuur.

Naar boven