• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

Verkopers via online platformen kunnen een certificatie verkrijgen van Thuiswinkel.org

Online verkopers op marktplaatsen kunnen nu een officiele certificatie van thuiswinkel.org verkrijgen. Deze certificatie moet de koper beter beschermen bij een aankoop van een product online. De certificatie wordt gezien als een bewijs dat de verkoper aan de geldende wet- en regelgeving voldoet en dus als een betrouwbaar verkoopkanaal wordt beschouwd. Bij het verkrijgen van het keurmerk van Thuiswinkel, waarborg (B2C verkopen) of zakelijk (B2B verkopen), samen met het certificaat kunnen verkopers zich onderscheiden ten opzichte van hun concurrentie en kopers kunnen met een gerust hart een aankoop realiseren.

Certificate

Waarom de certificatie?

Uiteraard is er tegenwoordig online veel activiteit omtrent e-commerce, dit brengt ook de nodige gevaren met zich mee. Veel grote Nederlandse marktplaatsen zijn al voorzien van een certificaat van Thuiswinkel, het is echter zo dat de wederverkopers dat vaak niet zijn. E.g er wordt een aankoop door een consument gedaan bij Bol (Thuiswinkel.org gecertificeerd), maar deze aankoop gaat officieel via de wederverkoper (niet gecertificeerd) die zijn producten via het platform van Bol aanbiedt. Vaak zijn de parntners van Bol of andere grote platformen niet gecertificeerd waardoor de consument niet op bemiddeling kan rekenen van Thuiswinkel.org omdat de aankoop immers officieel via de wederverkoper gaat.

 

Om de betrouwbaarheid van de koper te waarborgen is er daarom nu een certificatie te verkrijgen voor de verkoper. De certificatie is niet zomaar te verkrijgen. Thuiswinkel.org controleert onder andere of de verkoper ingeschreven staat bij de KvK, checkt de financiële stabiliteit via een kredietbeoordeling en inspecteert of de verkoper voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Thuiswinkel.org logo

Voordelen koper en verkoper

De lancering voor de certificaties brengt voordelen met zich mee voor zowel de koper als de verkoper. Wanneer een koper ontevreden is over de aankoop is het soms lastig om de beoordelen hoe en bij wie dit aangepakt moet worden om dit recht te zetten. Thuiswinkel.org zal in dit geval de bemiddeling doen tussen de koper en de verkoper om hier voor beide partijen een positief resultaat te behalen. In het geval dat de geschillen te groot zijn en er geen resultaat geboekt wordt, kan de consument altijd nog naar de onafhankelijke geschillencommissie SGC stappen. De koper krijgt door de intrdouctie van het certificaat dus meer bescherming.

 

Voor de verkoper zitten er ook verschillende voordelen aan bij het verkrijgen van een certificaat. Zo kunnen ze zich onderscheiden van de concurrentie via het certificaat. Verkopers met een certificaat kunnen een hogere ranking op online platformen verkrijgen. Ook hebben verkopers de zekerheid dat ze aan de geldende wet- en regelgeving doen.

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.