• Integrated e-commerce
 • PIM
 • Digital marketing
 • Emerce 100 #3
 • FD Gazellen 2022

UW BEDRIJFSWAGEN SPECIALIST

Truckland is een begrip in de markt voor bedrijfswagens. Als totale dienstverlener voor mobiliteitsoplossingen richt Truckland zich op het op maat leveren en onderhouden van uw bestelauto, truck of gehele wagenpark. De expertise en kracht van Truckland ligt in het optimaliseren van uw waardestroom zodat u maximaal rendement behaalt uit uw bedrijfswagens. Met een breed netwerk van vestigingen, multi-brand filosofie, full care service en reparatie is Truckland uw partner voor bedrijfsmobiliteit.

NIEUWE CUSTOMER WEBSITE VOOR TRUCKLAND

De uitdaging

Vernieuwde website klaar voor toekomst

De groei van Truckland zorgde ervoor dat een toekomstbestendige website noodzakelijk was. Truckland breidde uit met 6 nieuwe vestigingen, overgenomen van andere organisaties. Voor de klanten van de overgenomen organisaties was Truckland nog onbekend. Om hen kennis te laten maken met Truckland werd daarom een branding campagne ingezet en moest de website worden aangepast.  

De belangrijkste pijlers voor de nieuwe website:

 • een ideale klantbeleving;
 • gemak;
 • snelheid;
 • conversie.

Opvallende veranderingen en resultaten

Een geslaagde case

Met onze dienst Commerce as a Service, oftewel CaaS, konden wij uitstekend invulling geven aan dit vraagstuk. De input van JEROME werd gecombineerd met de 25 jaar online ervaring van Bluedesk. Daarbij heeft Big Group Amsterdam een passend website design geleverd voor Truckland. Door de professionele samenwerking tussen de partijen voldeed de nieuwe website binnen 4 maanden (van start tot oplevering) aan de belangrijkste pijlers én meer. 

De meest opvallende veranderingen t.o.v. de voormalige website:

 • UX-verbeteringen o.b.v. conversie optimalisatie testen uit het verleden en diepte-interviews met gebruikers;
 • Redesign met verbeterde kleurgebruik, sitestructuur, pagina indeling en gebruiksgemak;
 • Duidelijkere scheiding van de diverse divisies binnen Truckland, waaronder Werkenbij Truckland en Truckland Zero;
 • Betere website prestaties.

Een succesvolle transitie: er zijn 23% meer leads gegenereerd na livegang van de huidige website t.o.v. de voormalige website.

NIEUWE CORPORATE WEBSITE VOOR TRUCKLAND

Truckland e-commerce

Een nieuwe huisstijl

WAT HEBBEN WE GEDAAN?

Truckland wilde de corporate website verbeteren door een responsive design te implementeren en een nieuwe stijl door te voeren. Door de aanpassingen moet het voor (potentiële) klanten eenvoudiger worden om de juiste informatie op de website te vinden en de conversie van de website te verhogen.

Truckland en Bluedesk hadden al snel besloten dat het beste platform een Dynamicweb CMS was. De voornamelijkste reden hiervan is dat Dynamicweb alle diensten bevat die Truckland nodig heeft voor de nieuwe website. Met het redesign hebben we gelet op de volgende punten:

Truckland online

Redesign corporate website

De belangrijkste punten

 • Responsive website  - Door gebruik te maken van Dynamicweb hebben we een responsive website op kunnen zetten waarbij de presentatie van de producten centraal staat.
 • Eenvoudig online verkoop en beheer van producten - Truckland en Bluedesk gebruiken ook de e-commerce module van Dynamicweb om de nieuwe website van Truckland voor te bereiden op de toekomstige online verkoop. Potentiële klanten kunnen nu vanaf elk apparaat gemakkelijk zoeken op de vrachtwagens, bestelwagens en onderhoudsdiensten.
 • Zoekmachine optimalisatie - Naast gebruiksvriendelijkheid en responsiveness is er tijdens het redesign ook gelet op de zoekmachinevriendelijkheid van de website. Door het verbeteren van de content, techniek en de user experience wordt Truckland in de toekomst nog beter vindbaar voor (potentiële) klanten.
 • Online support - Sinds de nieuwe corporate website op basis van het Dynamicweb CMS live staat, is zowel het support-, als het online marketingteam dagelijks met het online succes van Truckland bezig.
Truckland tablet

Diverse projecten

MAATWERK EN INTEGRATIE

Ook de inrichting van het Intranet werd verzorgd en aangevuld met enkele maatwerk webapplicaties:

 • Het Artikelen Zoek Systeem.
  Geintegreerd met het AS400 systeem kan over de 13 locaties worden gezocht door 120.000 artikelen en voorraden binnen de Truckland organisatie. Dubbele bestellingen en grote “liggende” voorraden zijn hier duidelijk door verminderd!
 • Het Vakantiekaarten systeem.
  Een Intranet applicatie die alle gebruikers toegang geeft tot de aanvraag en registratie van vrije-dagen. Alles online en via een workflow geregeld is een must voor een mobiele organisatie als Truckland.
 • Het Truck Onderhoud systeem.
  Een Intranet applicatie waarmee voor alle garages zichtbaar is geworden welke onderhoudscontracten er gemaakt zijn met de klant. Hierbij is een integratie met het CRM pakket (Update 7) doorgevoerd.
Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.