• Integrated e-commerce
 • PIM
 • Digital marketing
 • Emerce 100 #3
 • FD Gazellen 2022
ProNails logo afbeelding

ProNails

ProNails is al 40 jaar een vertrouwde B2B partner voor hand-, nagel- en voetverzorging van topkwaliteit en opereert vanuit hun hoofdkantoor in België.

ProNails biedt superieure ondersteuning aan schoonheidsprofessionals. Daarnaast inspireren ze partners en consumenten met trendy high-end producten.

Camperland mockup responsive

De wens voor een digital hub

De vraag

ProNails heeft een constante focus op innovatie op het gebied van productontwikkeling én dienstverlening. Voor een innovatieslag in hun dienstverlening zocht ProNails een partner die de update van hun digitale platform kon realiseren. Dit platform moest de ‘digitale hub’ worden waar o.a. schoonheidsprofessionals in wording voor inspiratie en opleidingsmogelijkheden terecht kunnen, distribiteurs orders kunnen afhandelen en professionals orders kunnen plaatsen. Een platform waar alles samenkomt.

In Bluedesk vond ProNails een partner die deze wens waar kon maken.

Camperland mockup responsive

Een duidelijke visie

De wensen

ProNails bevindt zich in een creatieve branche, waardoor zij zelf al een duidelijke visie op het design van de website hadden. De (technische) wensen van ProNails waren:

 • Een compact en overzichtelijk platform;
 • My Pronails omgevingen waar distribiteurs en professionals eigen voorraden bij kunnen houden en orders af kunnen handelen;
 • Uitstraling passend bij de identiteit;
 • Een academy, waar een geïnteresseerde zich kan laten scholen tot professional;
 • Een B2B shop die de professionals bediend;
 • Uitgebreide blog/nieuws functie om professionals altijd up-to-date te houden van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden en;
 • Een dealer locator & salon finder.
Pronails mockup macbook

functioneel en toekomstbestendig

Wat hebben we gedaan?

ProNails was al bekend met Dynamicweb, maar de nieuwe wensen konden niet meer in de installatie verwerkt worden. Bluedesk heeft daarvoor een geheel nieuwe architectuur binnen een nieuwe Dynamicweb installatie neergezet. Hiermee zijn ook de mogelijkheden en functies van het platform vergroot, waardoor ProNails nog effectiever gebruik kan maken van Dynamicweb.

De projectmanager, designers, front- en backend developers en marketeers van Bluedesk werkten nauw samen met de klant om het beste resultaat voor ProNails te behalen.

Omdat ProNails al 40 jaar bestaat, konden we onze best practises en de kennis van de voormalige website samenvoegen met de marktkennis van ProNails en dit resultaat meenemen naar de vernieuwde website.

Pronails grid afbeelding

De Digitale Hub van ProNails

Het resultaat

Door duidelijke communicatie, een combinatie van de juiste expertises en een proactieve houding van beide partijen, heeft ProNails een geheel vernieuwde en toekomstbestendige website.

Bluedesk heeft de creatieve visie van ProNails technisch mogelijk gemaakt, waarna ProNails deze technische functies visueel heeft ingevuld.

Het resultaat is een corporate omgeving met diverse websites voorzien van meerdere taallagen, een volledige B2B webshop die deels ontsloten is voor de distributeurs, sterke productdetailpagina’s, de academy-omgeving, een uitgebreide blog-module, diverse contenttemplates, implementaties en marketingmogelijkheden. Hiermee is ProNails zelf volledig flexibel in de opzet van de websites en blijven ze daarbij binnen de guidelines van de huisstijl. Hiermee kan ProNails op perfecte wijze haar doelgroepen bereiken, informeren en verrijken.

De creatieve input vanuit ProNails in combinatie met de uitgebreide kennis van de Dynamicweb experts van Bluedesk heeft geleid tot een prachtig eindresultaat waar beide partijen enorm trots op zijn. Een platform dat de volgende 40 jaar met ProNails mee kan groeien.

Met dit platform werd de wens van ProNails werkelijkheid, de digitale hub is een feit.

Bluedesk digitaal groeien

Dé E-business partner voor uw case

Ook een toekomstbestendig online platform?

Als e-business partner met meer dan 25 jaar ervaring helpt Bluedesk u om digitaal te groeien. We doen dat door sterk converterende webshops, corporate sites, business apps en service portals te realiseren die integreren met uw bestaande bedrijfssystemen. We kiezen voor duurzame oplossingen die we samen uitbouwen tot online succes, zodat uw business een e-business wordt. En andersom.

Met een eigen marketingbureau, JEROME, vindt u bij Bluedesk de volledige online ontzorging. Middels onze gezamenlijke dienst Commerce as a Service kunnen wij u op één adres van dienst zijn met de realisatie van een online platform én online marketing.

Contact Bluedesk

ANDERE SUCCESVERHALEN

Ridgid Kollmann case

Ridgid Kollmann

Ongediertewinkel Case

Ongediertewinkel

Truckland case

Truckland

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.