Mastermate

PIM

bluedesk heeft Mastermate voorzien van een Perfion PIM omgeving.

Mastermate

De technische groothandel Mastermate biedt een groot assortiment, deskundig advies en doordachte oplossingen aan professionals, bouwbedrijven en woningcorporaties. In de 44 vestigingen in Nederland en de online webshop vindt de professional een ruim assortiment ijzerwaren, gereedschap, hang- en sluitwerk, PBM’s en bouwgerelateerde artikelen.

In de online webshop vinden professionals in de bouw- & industriebranche ruim 100.000 producten van hoge kwaliteit.

 

De uitdagingen

Eenvoudige verspreiding van productdata door een PIM-systeem.

Bij Mastermate was geen PIM aanwezig, productdata stond over de hele organisatie verspreid. Dit maakte het verspreiden van productdata naar bijvoorbeeld de webshop een moeizaam proces. Met de PIM oplossing van bluedesk is dat niet langer een probleem.

Mastermate is lid van Zevij-Necomij, de grootste inkooporganisatie van aangesloten technische groothandels in bouw & industrie in de Benelux. Dat betekent dat Mastermate kan profiteren van diverse voordelen, waaronder de Perfion PIM oplossing van bluedesk.

Door hier gebruik van te maken, krijgt Mastermate de productinformatie beschikbaar vanuit de master PIM omgeving van Zevij-Necomij. Dit scheelt tijd, geld en verlaagt de kans op onjuistheden. Mastermate is in haar eigen Perfion PIM omgeving vrij om deze informatie aan te vullen, verspreiden, exporteren etc.

De rol van bluedesk

Tijdens dit PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Dat betekent dat bluedesk in samenwerking met Mastermate de opzet van de contentstructuur en inrichting van de Perfion PIM omgeving verzorgd. Daarnaast heeft bluedesk de koppeling met het ERP systeem, Microsoft AX, en andere belangrijke connectoren van Mastermate verzorgd. 

bluedesk heeft de klant getraind, zodat Mastermate helemaal thuis is binnen hun eigen Perfion PIM omgeving.

Het resultaat

 Mastermate heeft een Single Source of Truth bereikt door de implementatie van Perfion PIM.

 De kennis over de productdata is op meerdere plekken in de organisatie (gecontroleerd) beschikbaar.

 De duidelijk gestructureerde PIM biedt Mastermate de mogelijkheid om de shop verder uit te bouwen zonder hiervoor exponentieel bij te schalen in personele bezetting.

 Met de PIM oplossing zijn producten van Mastermate sneller actueel.

 De Perfion PIM omgeving zorgt voor kosten- en tijdbesparing.

Naar boven
Cookies bij bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.