• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

OVER

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en al eeuwenlang een bron van inspiratie en ontwikkeling. Opgericht in 1798 als een kleine bibliotheek voor volksvertegenwoordigers groei(d)en we uit naar een brede, veelzijdige nationale bibliotheek.

Responsive e-mail marketing templates

WAT HEBBEN WE GEDAAN?

In de maanden januari en februari (2014) is Bluedesk bezig geweest met het opstellen van een e-mail marketingplan om te zorgen dat de Koninklijke Bibliotheek zo veel mogelijk relevante informatie van haar huidige bestand kan ontvangen en daardoor een verrijkingsslag kan maken op het gebied van e-mail marketing. Alle activiteiten die beschreven zijn in het e-mail marketingplan zijn gericht op het halen van rendement, conversieverbetering, branding, opbouwen database, opbouwen profielen en profiel verrijking. Tevens zal het e-mail marketingplan voorzien in de inrichting en uitvoer van een customer life cycle waardoor de omarming van de geadresseerde een feit wordt en de toch al hoge loyaliteit met de Koninklijke Bibliotheek verder verstevigd wordt.

Het e-mail marketingplan is geënt op Copernica (marketing software). Copernica is een gebruiksvriendelijke oplossing voor nieuwsbrieven en automatische campagnes met e-mail, landingspagina’s en SMS. Bluedesk is partner van Copernica.

Om door te pakken op het opgestelde e-mail marketingplan zal er in de komende maanden diverse responsive e-mail marketing templates ontwikkeld voor de Koninklijke Bibliotheek. Hierin wordt het design en de ontwikkeling volledig door ons uitgevoerd op het Copernica platform.

Sturen middels de opgestelde strategie

WAT ZIJN DE RESULTATEN?

Voor de Koninklijke Bibliotheek zijn er in de afgelopen periode diverse responsive e-mail marketing templates ontworpen en ontwikkeld. De templates zijn de volgende stap om door te pakken op het opgestelde e-mail marketingplan. Middels goed uitgedachte templates is de Koninklijke Bibliotheek nu nog meer in staat om gemakkelijk haar e-mail campagnes op te zetten binnen het Copernica platform. De nieuwe e-mails van de Koninklijke Bibliotheek zijn vanaf vanaf heden perfect te bekijken op zowel desktop, tablet als op een mobiele telefoon.

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.