JVD Group

B2B E-Commerce

bluedesk heeft een nieuw digitaal platform voor JVD Group gerealiseerd om door te groeien en het merk uit te bouwen.

JVD Group

JVD toonaangevend distributiepartner voor de boogschietindustrie en outdoormarkt. JVD Group is moederbedrijf van JVD Archery & JVD Outdoor. 

Met 40 jaar ervaring en passie levert JVD Group uitstekende distributie van fabrikanten naar dealers. Daarnaast bieden ze een breed scala aan kwaliteitsproducten, professionele diensten en scherpe prijzen aan dealers over de hele wereld. JVD Group is actief in 83 landen.

De vraag

Om digitaal door te groeien en uit te bouwen was het van belang voor JVD Group om het fundament van het E-Commerce platform van JVD Outdoor en JVD Archery goed neer te zetten. Met die opdracht kwam JVD Group bij bluedesk. Een toekomstbestendig platform realiseren, daar is bluedesk goed in.

Daarnaast zocht JVD Group naar een partner die een overkoepelende PIM kon realiseren. Naast slimme e-commerce oplossingen, is bluedesk ook PIM-specialist.

JVD Group kon dus bij één partij terecht voor beide vraagstukken.

Het werk van bluedesk

bluedesk heeft een team van experts samengesteld voor het project met JVD Group. Het team bestaat uit een projectmanager, graphic designer, front-end developer, back-end developer en UX developer.

Wekelijks heeft het projectteam contact met de betrokkenen bij JVD Group om de voortgang te bespreken en belangrijke punten af te stemmen met elkaar.

Omdat JVD ook een PIM omgeving heeft laten maken door bluedesk, heeft het E-Commerce team van bluedesk ook contact met het PIM team van bluedesk om de projecten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Goede samenwerking

De graphic designer van bluedesk heeft twee een eigentijdse en responsive websites ontworpen waarbij de functies van het DynamicWeb-platform goed zijn gebruikt. De designs van JVD Outdoor en JVD Archery zijn verschillend, maar er is nog wel te zien dat de merken bij elkaar horen.

Door middel van pre-sets kan JVD Group de websites zelf eenvoudig vullen en binnen de huisstijl blijven. De developers hebben de technische wensen van JVD Group gerealiseerd binnen de DynamicWeb omgeving. Zo zijn beide omgevingen voorzien van een ‘Mijn JVD omgeving’, diverse contentmodules en sterke productdetailpagina’s.

De integratiespecialisten van bluedesk hebben de belangrijke bedrijfssystemen van JVD Group gekoppeld aan de platformen, waaronder het ERP (Mendix), dealernetwerk en uiteraard met de PIM omgeving (DynamicWeb).

Uiteraard is het team van JVD Group getraind zodat zij zelf de websites kunnen vullen.

Het resultaat:

Een corporate site met voldoende contentmogelijkheden

Een overzichtelijke webshop voorzien van duidelijke navigatie

Een ‘Mijn JVD omgeving’ voor gebruikers

Integratie met het ERP systeem

Sterke productdetailpagina’s

Diverse API koppelingen

Integratie met de vervoerder voor Track en Trace data

Integratie met Enterprise Service Bus: Middleware

Naar boven