• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
SC Telstar

In het kort

OVER HC-GROEP

De HC-Groep beschikt over meer dan 100 jaar ervaring en bestaat uit negen bedrijfsonderdelen. Verspreid over 4 locaties in Nederland en 2 locaties in het buitenland zijn meer dan 250 medewerkers dagelijks betrokken bij de uitwerking van specialistische vraagstukken op het gebied van klimaattechniek. Als marktleider op het gebied van binnenklimaattechniek speelt HC Groep een belangrijke rol in een gezond en comfortabel binnenklimaat.

HC Groep PIM

Het bedrijf in beeld

DE KLANTUITDAGINGEN

De HC Groep kent met een diversiteit aan bedrijfsonderdelen en een gedeeltelijk overlapping in producten of productonderdelen een behoefte tot intensieve verspreiding van productdata over verschillende kanalen en systemen. De data waren op dat moment ook te vinden over meerdere systemen (ERP, Excel, libraries, e-commerce backoffice systemen etc.) Waardoor het genereren van verschillende “output varianten” en data standaarden die in de markt gevraagd worden een redelijk moeilijk en tijdrovende situatie werd.

Ook het standaardiseren, normaliseren en classificeren van productdata was een belangrijk uitgangspunt. Het kunnen onboarden van ETIM en of BMECat structuren is daarbij een belangrijk vertrekpunt geweest. Het aanleveren van productdata aan datapools zoals bijvoorbeeld 2BA en EZbase is genoemd als belangrijke deliverable.

Ook de consistente communicatie met locatie specifieke ERP’s (veelal Microsoft Dynamics en AX) op gebied van productinformatie diende gestroomlijnd te worden.

Perfion PIM

Implementatie Perfion PIM

DE ROL VAN BLUEDESK

Bluedesk heeft de Perfion PIM geïmplementeerd binnen de HC Groep. Dit op basis van het 3 fasen inplementatieplan van Bluedesk.

Voorafgaand aan de implementatie van de PIM software van Perfion heeft Bluedesk, samen met het projectteam van HC Groep, een inventarisatie en analyse doorlopen. Dit is de basis geweest voor het creëren van “Single point of Truth” voor wat betreft productdata.

Verder is toegewerkt naar het overzichtelijk beheren van de productdata waarbij ook eenvoudig diverse outputs gegeneerd kunnen worden. Denk daarbij aan data voor de websites, E-commerce, 2ba en printpublishing t.b.v. data-en product sheets.

Daarnaast is een situatie gecreëerd waarbij het mogelijk is datastructuren zoals BMEcat en ETIM te onboarden en verder te verrijken. Daarnaast is de PIM geïntegreerd met de verschillende ERP’s die binnen de HC Groep gebruikt worden. De sterke integratiemogelijkheden die Perfion kent door het bieden van standaard connectoren met Microsoft Dynamics NAV, AX en D365 BC en FO zijn daarbij een betrouwbaar middel om de integratie goed te laten verlopen.

Een onderdeel van de implementatie is training. De projectgroep is getraind in de loop van het project waardoor na de levering van het project zelfstandig met Perfion PIM gewerkt kan worden.

Diverse koppelingen

WAT IS HET RESULTAAT?

Naast het feit dat produceren van de catalogi/print en verschillende datasheets eenvoudiger is geworden zorgt deze oplossing er ook voor dat de productdata eenvoudiger, sneller, betrouwbaarder en consistent kunnen worden gecreëerd en worden gedistribueerd op basis van industriële (classificatie) standaarden.

Verder en niet geheel onbelangrijk zorgt de inzet van Perfion PIM ervoor dat minder FTE’s nodig zijn om productdata te organiseren, beheren en te distribueren naar afnemers van data binnen maar ook buiten de organisatie!

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.