Gamma

Copernica en Bronto

Voor een grote periode heeft bluedesk de e-mail marketing activiteiten verzorgd.

IK KAN HET. GAMMA

GAMMA is de nummer één in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux. Per 1 februari 2013 heeft GAMMA 164 bouwmarkten. GAMMA is een low-cost en no-nonsense onderneming die zich positioneert als dé klusautoriteit. GAMMA wil voorzien in de behoefte van de consument bij het verbouwen, onderhoud en verfraaien van de gehele woning en de directe omgeving, zoals de tuin en de garage. Bij GAMMA staat de klant centraal en is het product de oplossing.

Marketing templates

Wij verzorgen sinds begin 2012 de e-mail marketing activiteiten van GAMMA middels Copernica (marketingsoftware). Copernica is een gebruiksvriendelijke oplossing voor nieuwsbrieven en automatische campagnes met e-mail, landingspagina’s en SMS. bluedesk is Copernica Partner.

GAMMA wilde de e-mail marketing activiteiten meer in-house uitvoeren. Dit is gerealiseerd door de inzet van Copernica. GAMMA heeft nu zelf de mogelijkheid om mailings op te bouwen en te verzenden. Hierdoor kunnen er direct online marketing activiteiten opgestart worden zonder tussenkomst van een derde partij.

Wij hebben GAMMA ondersteund bij de opzet van het e-mail marketing platform en de koppeling met de klantendatabase. Alle relevante verrijkte profiel informatie wordt nu up-to-date bijgehouden in Copernica. Hierdoor kunnen er gepersonaliseerde en gesegmenteerde e-mailings verzonden worden.

Hierna hebben wij diverse e-mail marketing templates voor GAMMA ontwikkeld (nieuwsbrieven, verjaardagmailings, welkomstmailings en herrinneringsmailings). Begin 2014 hebben wij diverse templates verder geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Hiernaast ondersteunen wij GAMMA wekelijks op het gebied van e-mail marketing campagnes en de doorontwikkeling van e-mail marketing templates.

Campagnesites

In 2016 hebben wij voor GAMMA tevens een responsive campagnewebsite opgeleverd waarop bezoekers direct een kerstboom inclusief incentive konden reserveren. Door middel van de koppeling met de marketingsoftware van Copernica ontvingen inschrijvers direct een gepersonaliseerd afhaalbewijs, en een reminder voor de afhaaldagen bij hun lokale bouwmarkt.

Tijdens de realisatie waren wij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van de database, de ontwikkeling van de responsive webpagina’s, en de API-koppeling met Copernica. Daarnaast hebben wij GAMMA ook ondersteund bij het opstellen en verzenden van de gepersonaliseerde bevestigings- en remindermails.

Naar boven