• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
DigiNet

Het bedrijf in beeld

DE KLANT UITDAGING?

Op de bestaande Perfion PIM omgeving waren een tweetal zaken die zeker verbeterd moesten worden om de DIGINET business beter te ondersteunen.

  1. Er was een business behoefte om IceCat productinformatie geautomatiseerd in de Perfion PIM in te lezen en deze met regelmaat van updates te voorzien. Het merendeel van de producten op de website van Diginet zijn bestaande producten van verschillende fabrikanten. Diginet heeft vanuit IceCat meer dan 28.000 producten met de productspecificaties en datasheets beschikbaar en verrijkt.
  2. Een andere behoefte lag in het optimaliseren van het salesproces. Door een koppeling tussen Perfion en Navision is het mogelijk om Quotes in Navision aan te vullen met productinformatie uit Perfion. Deze integratie maakt het mogelijk om consistente en actuele offertes aan de klanten van Diginet te versturen.

Het oog wil ook wat

De rol van Bluedesk

Bluedesk heeft de volledig koppeling en procesverwerking tussen IceCat en de Perfion PIM ontworpen en gerealiseerd. Tevens is het sales/offerte proces met Navison geïntegreerd. Diginet heeft veel aan kwaliteit, efficientie en snelheid behaald door het verbeteren van deze processen.

Gebuikers van de Perfion PIM kunnen de commerciële producten die Diginet verkoopt verder verrijken binnen het eigen Perfion PIM systeem en van hieruit ter publicatie aanbieden aan haar kanalen, waaronder haar webshop.

Door gebruik te maken van een workflow, worden producten pas gepubliceerd op het moment dat deze volledig is voorzien van alle gewenste informatie en door de redacteur is vrijgegeven voor publicatie.

Op deze wijze wordt er effectief gebruik gemaakt van reeds bestaande informatie, die niet telkenmale handmatig overgezet dient te worden naar het Diginet Perfion systeem. Updates worden automatisch bijgehouden en verwerkt. Het PIM en de onderliggende kanalen zijn hiermee altijd actueel.

Diginet

Naadloze integratie

Navision en Perfion

Bluedesk heeft voor Diginet mogelijk gemaakt om de offertes binnen Navision te verrijken via Perfion. Door in Navision de juiste producten te benoemen en het door Bluedesk gemaakte koppelvlak in te zetten, wordt dit een geautomatiseerd proces.

De informatie van Navision vloeit door naar Perfion, wordt hier verder aangevuld met specifieke informatie, welke van belang is voor de offerte. Hierna wordt van de gehele set een document gemaakt en weer terug aangeboden aan Navision.

Op deze wijze blijft in de bron van de tooling (Navision voor de offertes) de juiste informatie voorhanden, waarmee de verkoopafdeling eenvoudig en snel een complete offerte kan maken en kan aanbieden aan haar klanten.

Diverse koppelingen

WAT IS HET RESULTAAT?

Dankzij het gebouwde mechanisme is het mogelijk om gewenste informatie van Icecat over te brengen op Perfion. Wijzigingen die aan de kant van Icecat worden aangebracht worden automatisch doorgevoerd richting Perfion. Dit maakt de data up-to-date. 

Daarnaast is het mogelijk voor Perfion gebruikers om commerciële producten te verrijken. De producten worden pas gepubliceerd na vrijgeving. Updates worden automatisch doorgevoerd en verwerkt.

Tot slot is het nu mogelijk om offertes te verrijken in Navision via Perfion. Ook dit proces is geautomatiseerd dankzij het koppelvlak. Dit maakt het mogelijk voor de verkoopafdeling om snel en eenvoudig offertes op te stellen vanwege het feit dat de juiste informatie voorhanden is.

Tevreden klant door de PIM oplossing van Bluedesk!

MEER PIM CASES

HC Groep

Bluedesk heeft met de Perfion PIM gewerkt aan het overzichtelijk beheren van de productdata, waarbij diverse outputs eenvoudig gegenereerd kunnen worden. Daarnaast heeft Bluedesk een situatie gecreëerd waarbij het mogelijk is om datastructuren, zoals BMEcat en ETIM, te onboarden en verrijken.

 

Sonic Equipment

Bluedesk levert aan Sonic-Equipment een brede range aan diensten (consultancy, development, implementatie, en online marketing) en heeft, voor het beheer en distributie van productinformatie, de Perfion PIM geïmplementeerd. 

PVG

Bluedesk is vanaf de start de analist, adviseur en implementator geweest m.b.t. de opzet van de contentstructuur en inrichting van de Perfion PIM waarbij, in nauwe samenwerking, de klant is getraind gedurende de inrichting.

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.