• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

DE GEZELLIGSTE STAD VAN ALKMAAR

Alkmaar Marketing, opgericht in 2002 door gemeente en ondernemers, is verantwoordelijk voor de stadspromotie van Alkmaar. Alkmaar Marketing profileert Alkmaar als één van de gezelligste en leukste (winkel) steden van Nederland, van Noord Holland en de regio. Een stad waar het hele jaar door veel te beleven is. De website van Alkmaar Prachtstad is het belangrijkste online promotiekanaal van Alkmaar Marketing.

Alkmaar prachtstad mobiel

Een krachtig, meertalig, online platform

ONLINE PARTNER SINDS 2011

Als online partner hebben wij sinds 2011 een intensieve samenwerking met Alkmaar Marketing. Door de jaren heen hebben wij, in een hechte samenwerking met diverse partners, het online platform van Alkmaar Marketing ontwikkeld tot een prachtige website.

In 2011 hebben Alkmaar Marketing, Raadhuis en Bluedesk voor het eerst de handen in één geslagen om een nieuwe portalsite voor Alkmaar Marketing te realiseren. Middels de opgezette online strategie en het nieuwe stadsportaal moet Alkmaar gezien worden als de leukste (winkel)stad in de regio en Noord Holland en als één van de leukste steden van Nederland. De basis die in 2011 is neergezet is in de loop der jaren uitgebreid en verbeterd. Dit heeft geresulteerd tot een krachtig meertalig online platform dat goed aansluit op de wensen en behoeften van Alkmaar Marketing.

Alkmaar Stad Waagtoren

Eenvoudig beheer met Dynamicweb

VISUEEL & INFORMATIEF PLATFORM

De website is gerealiseerd op basis van het content management systeem Dynamicweb. Een meertalig multichannel communicatie portal met meerdere subsites en apps waarbij men de communicatie uitingen zoals e-mail en social uitingen eenvoudig kan beheren. Op deze manier kan Alkmaar Marketing de content op de website eenvoudig beheren, aanpassen en optimaliseren.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende itemtypes kan men de contentpagina dynamisch opbouwen en heeft men alle vrijheid om te variëren. Alkmaar Marketing is verantwoordelijk voor alle marketinguitingen van de stad Alkmaar. Het is daarom belangrijk om bij verschillende items een specifieke look & feel te creëren. Dit is met het Dynamicweb platform goed mogelijk.

Daarnaast is de website van Alkmaar Marketing meertalig. Op dit moment is de website toegankelijk in het Nederlands en Engels en zullen meerdere talen snel volgen.

Alkmaar Stad online

Afgestemd op bezoeker

ALLE INFORMATIE IN ÉÉN PLATFORM

Bezoekers (en potentiële bezoekers) van de stad Alkmaar worden met de nieuwe Alkmaar Prachtstad portaal perfect bediend. Door een goede integratie van de website met verschillende databases kan de bezoeker alle informatie over Alkmaar vinden. Op de website is allerlei relevante informatie te vinden voor bewoners van Alkmaar en toeristen die graag een bezoek aan Alkmaar brengen. Alle parkeergarages, winkels, restaurants en bedrijven kunnen eenvoudig worden gevonden op website.

Tevens is er een evenementen database ontwikkeld die de bezoeker helpt om alle evenementen in en rondom Alkmaar te raadplegen. Bezoekers kunnen gemakkelijk leuke evenementen uitkiezen en hiervan een lijst samenstellen en uitprinten.

Alkmaar Stad e-commerce

Online ondersteuning

E-MARKETING EN USER EXPERIENCE

Bluedesk, JEROME en Alkmaar Marketing

Onze online marketing superhelden JEROME hebben Alkmaar Marketing in het gehele online traject begeleid. De eerste stap naar meer online succes voor Alkmaar Marketing was het scannen van de markt en de online staat van de oude website. Door een goede online analyse hebben we het nieuwe platform helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoeker.

De intensieve samenwerking wordt tot op de dag van vandaag voortgezet door Bluedesk, JEROME en Alkmaar Marketing. Door het gedrag van de bezoeker goed te analyseren en met krachtige tools als Visual Website Optimizer, Google Tag Manager, Google Analytics en Cyfe kan er snel worden ingespeeld op online kansen en is de website klaar voor de toekomst en voorloper op het gebied van citymarketing.

''Especially the mobile & tablet usability was an aspect we were aiming to improve, allways good to see your ideas are recoqnised by the customers. Very proud of the whole webteam who worked on this project, we really pulled everything together.”

 

Mireille Wille 

Marketeer Alkmaar Prachtstad 

Shoppen in Alkmaar

HET PROJECT ALKMAARPAS

In opdracht van de Gemeente Alkmaar heeft Alkmaar Marketing de AlkmaarPas gelanceerd; een stadspas waarmee je in Alkmaar allemaal leuke dingen kunt doen.

Wij hebben hiervoor de website www.alkmaarpas.nl ontwikkeld, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de AlkmaarPas, zoals maandelijkse aanbiedingen en/of de mogelijkheid een pas aan te vragen. De doelstelling is dat AlkmaarPas-houders worden gestimuleerd te participeren in de Alkmaarse samenleving. Zo krijg je bijvoorbeeld korting bij verschillende winkels in de binnenstad en zijn er tal van culturele instellingen die u gratis of met korting kunt bezoeken. Wij hebben gebruik gemaakt van het Dynamicweb content management systeem met een aantal additionele modules.

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.