Alkmaar Prachtstad

Alkmaar Marketing, opgericht in 2002 door gemeente en ondernemers, is verantwoordelijk voor de stadspromotie van Alkmaar. Alkmaar Marketing profileert Alkmaar als één van de gezelligste en leukste (winkel)steden van Nederland, van Noord-Holland en de regio. Een stad waar het hele jaar door veel te beleven is. De website van Alkmaar Prachtstad is het belangrijkste online promotiekanaal van Alkmaar Marketing.

bluedesk heeft een meertalig online stadsportaal voor Alkmaar Marketing gerealiseerd.

Online partner sinds 2011

Als online partner heeft bluedesk sinds 2011 een intensieve samenwerking met Alkmaar Marketing. Door de jaren heen hebben wij, in een hechte samenwerking met diverse partners, het online platform van Alkmaar Marketing ontwikkeld tot een prachtige website.

In 2011 hebben we voor het eerst de handen in één geslagen om een nieuwe portalsite voor de citymarketingorganisatie te realiseren. De basis die in 2011 is neergezet is in de loop der jaren uitgebreid en verbeterd. Dit heeft geresulteerd tot een krachtig meertalig online platform dat goed aansluit op de wensen en behoeften van Alkmaar Marketing.

De website is klaar voor de toekomst en maakt Alkmaar Marketing online de voorloper op het gebied van citymarketing.

Visueel & informatief platform

De website heeft bluedesk gerealiseerd op basis van Dynamicweb. Alkmaar Marketing kan de communicatie uitingen, zoals e-mail en social uitingen, eenvoudig beheren, aanpassen en optimaliseren middels Dynamicweb.

bluedesk heeft Alkmaar Marketing de mogelijkheid gegeven om diverse itemtypes te gebruiken. Dat biedt Alkmaar Marketing vrijheid om te variëren en contentpagina's dynamisch op te bouwen.

Daarnaast is de website van Alkmaar Marketing meertalig. De website is toegankelijk in het Nederlands, maar ook Engelstalige, Franstalige en Duitstalige bewoners en bezoekers kunnen online bij Alkmaar Marketing terecht voor tips en informatie.

Alles in één platform

Bewoners, bedrijven en bezoekers van Alkmaar worden met de nieuwe Alkmaar Prachtstad portaal perfect bediend. Door een goede integratie van de website met verschillende databases kan de bezoeker alle informatie over Alkmaar vinden.

Op de website is allerlei relevante informatie te vinden, zoals parkeergarages, winkels, restaurants en bedrijven.

Daarnaast heeft bluedesk een evenementen database ontwikkeld die de bezoeker helpt om alle evenementen in en rondom Alkmaar te vinden.

Online marketing ondersteuning

De online marketing experts van bluedesk, JEROME, hebben Alkmaar Marketing in het gehele online traject begeleid. De eerste stap naar meer online succes voor Alkmaar Marketing was het scannen van de markt en de online staat van de oude website middels krachtige tools als Visual Website Optimizer, Google Tag Manager, Google Analytics en Cyfe.

Door een goede online analyse hebben we het nieuwe platform helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoeker. De intensieve samenwerking wordt tot op de dag van vandaag voortgezet door bluedeskJEROME en Alkmaar Marketing.

De AlkmaarPas

In opdracht van de Gemeente Alkmaar heeft Alkmaar Marketing de AlkmaarPas gelanceerd; een stadspas waarmee u in Alkmaar leuke dingen kunt doen.

bluedesk heeft hiervoor de website www.alkmaarpas.nl ontwikkeld. Hier vinden bezoekers informatie over de AlkmaarPas, zoals maandelijkse aanbiedingen en/of de mogelijkheid een pas aan te vragen.

De doelstelling is dat AlkmaarPas-houders worden gestimuleerd te participeren in de Alkmaarse samenleving. Zo krijgt u bijvoorbeeld korting bij verschillende winkels in de binnenstad en zijn er tal van culturele instellingen die u gratis of met korting kunt bezoeken.

Naar boven