Varo

Dynamicweb Business Applicatie

een nieuwe handelsapplicatie waar vraag en aanbod van brandstoffen bij elkaar gebracht worden.

VARO Energy

VARO produceert en distribueert transportbrandstoffen, brandstof voor verwarming en biobrandstoffen. Met twee raffinaderijen, 47 terminals, 36 bunkerstations, ruim 200 tankstations en met merken als Argos, Brand Oil en amiGo is VARO een toonaangevende naam in de branche.

Als vervanging voor het verouderde (SPOT) brandstoffen handelssysteem zocht VARO naar een business partner die nieuwe ideeën en passende business oplossingen kon bedenken, realiseren en integreren met de reeds aanwezige ERP systemen. Door de kennis en ervaring kwam VARO bij bluedesk terecht.

bluedesk als partner

Binnen de verschillende landen opereren meerdere ondernemingen met specifieke werkprocessen.

Om daarop te anticiperen moest de basis van de nieuwe business applicatie myVARO voldoende flexibel zijn.

De myVARO brandstoffen handelsapplicatie is een van de belangrijkste “levensaders” voor de organisatie. De applicatie dient realtime prijssettings en wijzigingen te publiceren, waarop klanten van VARO direct kunnen reageren met: “orders” en “bids & quotations”.

De werkzaamheden van Bluedesk

Als business partner heeft bluedesk in dit traject de business consultancy, development van de online applicatie en integratie met Navision verzorgd. Het Dynamicweb All-In-One business platform dient als basis voor de myVARO brandstoffen handelsapplicatie.

bluedesk  heeft op het Dynamicweb platform een volwaardige web-based frontend applicatie ontwikkeld voor de B2B klanten van VARO.

 

Het resultaat

Het Dynamicweb platform voorziet in multi-language, E-Commerce, content management en e-mailing faciliteiten voor de verschillende landen en business onderdelen.

Een platform waar VARO op diverse vlakken kan doorontwikkelen en welke kan integreren met huidige en toekomstige systemen.

bluedesk is trots dat zij als business partner samen met VARO Energy deze opdracht heeft mogen vervullen.

Naar boven