JVD Group

DynamicWeb PIM

Door de DynamicWeb PIM oplossing van bluedesk kan JVD Group haar complexe productdata eenvoudig beheren, verrijken, verspreiden en exporteren.

JVD Group

40+ jaar ervaring | 200 merken | 65.000+ producten | 83 landen

JVD Group is de overkoepelende organisatie waar JVD Archery & JVD Outdoor onder vallen. Met 40 jaar ervaring heeft JVD Group zich ontwikkeld tot een wereldwijd toonaangevende en betrouwbare distributiepartner voor de boogschietindustrie en outdoormarkt.

Ervaren en gepassioneerd in het leveren van uitstekende distributie van fabrikanten naar dealers, het aanbieden van een breed scala aan kwaliteitsproducten, professionele diensten en scherpe prijzen aan dealers over de hele wereld.

De uitdagingen

JVD Group verspreid haar data intensief over verschillende kanalen en systemen. Zo produceert JVD Group catalogi, feeds, product beschrijvingen, technische datasheets en veiligheidsbladen. Geen ingewikkelde processen, maar doordat productdata door de hele organisatie verspreid staat kwam hier veel handmatige inzet en controle bij kijken.

Voor de PIM oplossing van bluedesk stond productdata op systemen als:
 Maatwerk Mendix ERP systeem;
 Salesforce;
 Slim4;
 WMS systeem;
 Excel datasheets;
 Image library;
 Word-documenten;
 .pdf-documenten.

Deze set-up kon niet langer de bron van de product-waarheid bieden. Daarom ging JVD Group op zoek naar een PIM partner.

De rol van bluedesk

bluedesk is tijdens dit project analist, consultant, developer, implementator en integrator. JVD en bluedesk werkten nauw samen om de DynamicWeb PIM omgeving in te richten. Daarnaast heeft bluedesk de koppeling met belangrijke bedrijfssystemen verzorgd. 

De producten van JVD Group zijn zeer complex door haar vele varianten, denk aan kleur, lengte, handedness, gewicht lensmilimenter, etc. bluedesk heeft het overzichtelijk gemaakt door producten te structureren middels een 'family structure'. Een familie is een verzameling kenmerken die gedeeld wordt door producten binnen die familie. Als de familie later wordt verrijkt door een product, erft dat product automatisch alle attributen die bij de familie horen.

bluedesk heeft de klant getraind, waardoor JVD Group de DynamicWeb PIM omgeving kan beheren.

Belangrijke koppelingen met het DynamicWeb PIM systeem:

Mendix ERP

DynamicWeb E-Commerce platform

Om de productdata goed over te laten komen op de webshops van JVD Group heeft bluedesk een koppeling gemaakt tussen de PIM omgeving en de E-Commerce platformen van JVD Archery en JVD Outdoor.

Naast de DynamicWeb PIM mocht bluedesk ook het DynamicWeb E-Commerce platform voor JVD Group verzorgen. Klik hier voor meer informatie over het E-Commerce traject.

Interne systemen

Dealernetwerk

Het resultaat

 Door het implementeren van Dynamicweb PIM heeft JVD Group een “Single Source of Truth” bereikt.

 JVD Group heeft een eenvoudig te beheren PIM-systeem welke (snel) diverse outputs kan faciliteren.

 Met de DynamicWeb PIM bespaart JVD Group tijd en kosten.

 Met de DynamicWeb PIM heeft JVD Group de zekerheid dat productinformatie op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit blijft.

 De wereldwijde dealer kan productdata eenvoudig vanuit één platform en in meerdere talen beheren en verspreiden.

 JVD Group heeft de mogelijkheid om te groeien zonder hiervoor exponentieel bij te schalen in personele bezetting.

 JVD Group heeft een PIM-systeem welke voor verschillende interne afdelingen beschikbaar is met een duidelijke rollen en rechtenstructuur.

Op zoek naar een PIM specialist?

Naar boven