• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
;
Hoe kun je bezoekers overtuigen op uw website?

Hoe kunt u bezoekers overtuigen op uw website?

Een B2B-website is een essentieel instrument om potentiële klanten aan te trekken en te converteren. Het overtuigen van bezoekers om met uw bedrijf in zee te gaan, vereist een combinatie van overtuigende elementen en strategieën. In dit artikel gaan we dieper in op hoe u bezoekers kunt overtuigen op uw B2B-website door te kijken naar belangrijke website-elementen, het gebruik van CTA-knoppen en de toepassing van de principes van Cialdini.

 

Waar moet een B2B-website aan voldoen?

Een effectieve B2B-website moet aan verschillende belangrijke criteria voldoen. Allereerst moet de website een duidelijke en overtuigende waardepropositie uitstralen. Het moet meteen duidelijk zijn welke problemen of uitdagingen uw bedrijf oplost. De navigatie van de website moet intuïtief zijn en bezoekers gemakkelijk leiden naar de informatie die ze zoeken. Een professioneel ontwerp en aantrekkelijke visuals dragen bij aan een positieve gebruikerservaring. Bovendien moet de website responsief zijn, zodat deze op verschillende apparaten goed wordt weergegeven. Een goed geplaatste en goed georganiseerde contactpagina is van essentieel belang om potentiële klanten in staat te stellen gemakkelijk contact op te nemen.

conversie optimalisatie

CTA-knoppen: Sturen naar actie

Call-to-action (CTA) knoppen zijn een cruciaal onderdeel van het overtuigen van bezoekers om actie te ondernemen op uw B2B-website. Deze knoppen moedigen bezoekers aan om specifieke acties te ondernemen, zoals het aanvragen van een offerte, zich aanmelden voor een nieuwsbrief of het downloaden van een brochure. Het is belangrijk om CTA-knoppen op strategische plaatsen op uw website te plaatsen, zoals op de homepage, landingspagina's en blogartikelen. Zorg ervoor dat de tekst duidelijk is en gebruik actiewoorden zoals "Aanmelden", "Download nu" of "Schrijf u nu in" om bezoekers te stimuleren tot actie. De CTA-knoppen moeten visueel opvallen. Door gebruik te maken van een kleur met veel contrast t.o.v. de rest van de website trekt u de aandacht van bezoekers. 

 

De principes van Cialdini: Invloedrijk overtuigen

De principes van Cialdini, ontwikkeld door psycholoog en onderzoeker Robert Cialdini, kunnen u helpen bezoekers op uw B2B-website te overtuigen. Deze principes zijn gebaseerd op menselijke gedragspsychologie en kunnen worden toegepast om de besluitvorming van bezoekers te beïnvloeden. Hieronder besprek we de principes van Cialdini.

 

1. Autoriteit

Bij het principe "autoriteit" gaat het erom dat bezoekers worden beïnvloed door experts. Mensen zijn namelijk gevoelig voor de mening en de acties van een specialist. Op een B2B website kunt u dit principe toepassen door een award te tonen of door artikelen in vakbladen over uw bedrijf te delen.

 

2. Wederkerigheid

Wederkerigheid komt neer op het gevoel dat een persoon krijgt wanneer hij iets gratis krijgt. Op dat moment wil een persoon namelijk vaak iets terugdoen. Een bedrijf kan hierop inspelen door korting te geven bij het inschrijven voor de nieuwbrief, een gratis cadeau te geven bij een aankoop of door een gratis demo aan te bieden op een website. 

 

3. Sympathie

Hier komt de gunfactor bij kijken. Alles wat een bedrijf uitstraalt op een B2B website kan sympathie op leveren. Bedrijven kunnen dit toepassen door een kijkje achter de schermen te geven, een aantrekkelijk over ons pagina te ontwikkelen of de klantenservice te optimaliseren met bijvoorbeeld een chatbot op de website.

 

4. Sociale bewijskracht

Het belangrijkste beïnvloedingsprincipe is volgens veel mensen "sociale bewijskracht". Pas bij aanbevelingen zijn bezoekers geneigd om over te gaan tot een aankoop. Productreviews, cases en testimonials zijn dan ook van groot belang op een B2B website. Het toevoegen van een widget van Kiyoh of Trustpilot heeft over het algemeen een zeer positieve invloed op het bezoekersgedrag.

 

5. Schaarste

Om bezoekers onder druk te zetten wordt het principe "schaarste" ingezet. Bezoekers willen natuurlijk absoluut niet een deal of product mislopen. Mensen worden hebberig als een product schaarser wordt, er een beperkte oplage is of wanneer een exclusieve aanbieding tijdelijk is. Ook bekend als FOMO, fear of missing out. B2B websites zetten dit principe in door een timer op de website te zetten, real-time voorraden te vermelden of termen als op=op te gebruiken.

 

6. Consistentie

Laagdrempelige acties zetten de opmaat voor dit principe. Vraag aan bezoekers iets kleins en uw bezoekers zijn eerder geneigd om daarna loyaal te blijven en dus de volgende stap richting aankoop te zetten. Op een B2B website kan je bijvoorbeeld beginnen met het aansturen op een nieuwsbriefaanmelding, daarnaast kan u ook proberen om websitebezoekers om te zetten in social media volgers.

 

Creëer waardevolle content voor bezoekers

Naast het optimaliseren van uw website en het gebruik van CTA-knoppen, is het creëren van waardevolle content een krachtige manier om bezoekers te overtuigen. Bied informatieve en relevante content, zoals blogs, whitepapers, casestudy's en video's, die de behoeften en interesses van uw doelgroep aanspreken. Demonstreer uw expertise en kennis op uw vakgebied door middel van thought leadership content. Door waardevolle informatie te delen, kunt u het vertrouwen van bezoekers winnen en hen overtuigen van de waarde die u biedt. Zorg ervoor dat de content goed gestructureerd, goed geschreven en visueel aantrekkelijk is om de aandacht van bezoekers vast te houden.

 

Conversie optimalisatie voor B2B websites

 

Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke B2B website is essentieel om bezoekers te overtuigen. Bezoekers moeten eenvoudig kunnen navigeren naar wat ze zoeken. Mede hierom moet het menu duidelijk en logisch worden ingericht. Belangrijke informatie moet links worden geplaatst, omdat bezoekers eerst het linker gedeelte van een website lezen. 

 

Maak gebruik van duidelijke koppen en subkoppen om de leesbaarheid te vergroten. Het is van groot belang om de laadtijd van uw B2B website te optimaliseren.  Bied ook goede klantenservice aan met verschillende contactmogelijkheden, zoals e-mail, telefoon of live chat. Reageer snel en professioneel op vragen en verzoeken van bezoekers, zodat ze een positieve indruk krijgen van uw bedrijf en geneigd zijn om met u samen te werken.

 

Conversie optimalisatie uitbesteden

Ons marketinglabel JEROME beschikt over een team van online marketing experts die zich gespecialiseerd hebben in conversie optimalisatie. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van A/B-testen, heatmaps, conversietechnieken en data-analyse bent u verzekerd van betere resultaten. Geïnteresseerd? Neem dan direct contact met ons op.

 

Neem contact met ons op
Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.