• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
;
Voordelen van een B2B webshop

Voordelen van een B2B webshop

Een B2B webshop starten

B2B webshops spelen een steeds belangrijkere rol in de groei van organisaties. Een B2B webshop biedt talloze voordelen voor zowel verkopende bedrijven als hun zakelijke klanten. Zakelijke klanten kunnen eenvoudig grote aantallen producten bestellen. De verkoper achter een B2B webshop zorgt voor gemak, snelheid en transparantie in het aankoopproces.

Zakelijke b2b webshop

De voordelen van een B2B webshop

- 24/7 Toegankelijkheid: Een B2B webshop is altijd open, waardoor klanten op elk gewenst moment kunnen bestellen. Hierdoor kunnen zakelijke klanten op hun eigen tijd en tempo winkelen, wat bijdraagt aan de klantervaring.

 

- Efficiënte Orderverwerking: Via een webshop kunnen klanten eenvoudig en snel hun bestellingen plaatsen. Dit vereenvoudigt het orderverwerkingsproces voor het verkopende bedrijf en dit bespaart tijd en kosten.

 

- Geoptimaliseerde productinformatie: In een B2B webshop kunnen verkopers gedetailleerde productinformatie, specificaties en prijzen verstrekken. Dit helpt klanten om weloverwogen beslissingen te nemen en vergemakkelijkt het verkoopproces.

 

- Personalisatie: Een B2B webshop kan klanten de mogelijkheid bieden om gepersonaliseerde prijslijsten, kortingen of speciale aanbiedingen te ontvangen op basis van hun behoeften en bestelgeschiedenis.

 

- Een groot bereik: Een webshop stelt B2B-bedrijven in staat om klanten over de hele wereld te bereiken, zonder fysieke beperkingen. Hierdoor kunnen bedrijven een groter marktaandeel verkrijgen en een grote groep potentiële klanten bereiken.

 

- Efficiënt Voorraadbeheer: Door het automatiseren van het bestelproces kan een B2B webshop helpen bij het optimaliseren van voorraadbeheer. Zo kunnen bedrijven voorkomen dat ze te veel of te weinig voorraad hebben.

 

- Inzicht in het gedrag van klanten: Een webshop biedt waardevolle inzichten in het klantengedrag en de voorkeuren. Met behulp van data en analyses kunnen bedrijven hun marketing- en verkoopstrategieën verfijnen en beter inspelen op de behoeften van klanten.

 

Een B2B webshop laten maken door Bluedesk

De totale B2B omzet is in 2022 met 15% gestegen en deze stijging zal zich de komende jaren doorzetten. Een B2B webshop biedt bedrijven de kans om de omzet te verhogen en de conurrentiepositie te verbeteren. Bluedesk heeft al 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van leadgenererende en converteren webshops in allerlei branches. Bij Bluedesk kunt u een B2B webshop laten ontwikkelen die voldoet aan al uw wensen en eisen. 

Neem contact met ons op
Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.