• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
;
De belangrijkste kenmerken van een effectieve B2B website

De belangrijkste kenmerken van een effectieve B2B website

Een effectieve B2B (Business-to-Business) website speelt een cruciale rol in het aantrekken en converteren van zakelijke klanten. Steeds meer bedrijven starten het aankoopproces online en een goed functionerende B2B website is essentieel om te overleven in het digitale landschap. Hieronder sommen we 7 belangrijke kenmerken op van een effectieve B2B website

 

Waar moet een B2B website aan voldoen?

 

1. Een duidelijk navigatiestructuur: Een overzichtelijke navigatiestructuur is van essentieel belang. Zakelijke klanten willen snel en gemakkelijk vinden wat ze zoeken. Zorg voor een logische menu-indeling en gebruik duidelijke categorieën en subcategorieën.

 

2. Responsief design: Een mobielvriendelijke website is een must. Zakelijke klanten zoeken vaak via mobiele apparaten en verwachten een naadloze gebruikerservaring, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

 

3. Heldere en relevante Content: B2B-klanten willen gedetailleerde informatie over producten, diensten en oplossingen. Zorg ervoor dat uw content geoptimaliseerd wordt op basis van de behoeftes en uitdagingen van uw doelgroep.

 

4. Een geoptimaliseerd contactformulier: Maak het voor potentiële klanten eenvoudig om contact op te nemen. Minimaliseer het aantal velden om de drempel voor een contactaanvraag te verlagen.

 

5. Duidelijke Call-to-Action buttons: Plaats overtuigende CTA's op strategische plaatsen op de website. Moedig bezoekers aan om actie te ondernemen, zoals het aanvragen van een offerte, het downloaden van een whitepaper of het inschrijven voor een nieuwsbrief. Het is belangrijk om te testen welk kleur en formaat van de CTA-buttons het beste werkt.

 

6. Toon klantcases en recensies: Mensen hechten veel waarde aan de meningen en ervaringen van andere mensen. Toon klantreferenties, cases en succesverhalen om vertrouwen op te bouwen en geloofwaardigheid van uw bedrijf te vergroten.

 

7. Veiligheid en Privacy: Bied een veilige omgeving voor zakelijke klanten om hun gegevens en transacties te beschermen. Zorg voor SSL-certificering en benadruk het belang van privacybescherming.

 

8. Optimaliseer de laadtijd van uw website: Een snelle laadtijd is essentieel voor een positieve gebruikerservaring. Aan de hand van Google page speed kunt u eenvoudig checken hoe uw website geoptimaliseerd kan worden.

 

9. Gebruiksvriendelijke Zoekfunctie: Een krachtige zoekfunctie helpt klanten om snel de gewenste informatie te vinden. Implementeer een geavanceerde zoekoptie om relevante resultaten te tonen.

 

10. Optimaliseer uw website op het gebied van on-page SEO: Om hoog te ranken in Google is van het essentieel belang om uw website te optimaliseren op het gebied van SEO. Denk hierbij aan het toevoegen van alt-teksten, het optimaliseren van links en het toevoegen van metadata.

 

Wilt u ook een effectieve B2B website?

Een effectieve B2B website is een krachtige tool om zakelijke klanten aan te trekken en te converteren. Met duidelijke navigatie, responsief design, relevante content, overtuigende CTA's en andere belangrijke kenmerken kunnen B2B-bedrijven een positieve gebruikerservaring bieden en een sterke online aanwezigheid opbouwen. Bluedesk is gespecialiseerd in het ontwikkelen van responsieve en converterende websites. Neem direct contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Neem contact met ons op
Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.