Samenwerking met Prosperity Community

bluedesk zet groen in actie!

__________

bluedesk zet zich samen met Prosperity Community in voor een groenere en duurzamere toekomst. Met al meer dan 7.000 geplante bomen en een doel van 10.000 bomen aan het eind van het jaar, dragen we bij aan CO2-reductie en het creëren van eerlijk werk. Lees verder hoe wij met onze MVO-initiatieven een verschil maken voor mens en milieu.

Bluedesk en Prosperity Community planten 10.000 bomen voor een duurzamere toekomst

Inmiddels heeft bluedesk in samenwerking met Prosperity Community ruim 7.000 bomen geplant en dit zijn er eind dit jaar meer dan 10.000. Dit komt neer op 60 ton CO2 reductie YTD. Een Nederlander stoot ongeveer ~8 ton/jaar uit.

bluedesk is vanaf oktober 2023 het partnership aangegaan met Peter’s Great Business/Prosperity Community. De Prosperity Community is een groeiende groep van maatschappelijk betrokken bedrijven die zich gezamenlijk ten doel stellen om bij te dragen aan: het duurzaam reduceren van armoede, betere levensomstandigheden, CO2 reductie in de atmosfeer, ecologisch bewustzijn en biodiversiteit.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet langer een optie, maar een verplichting voor moderne bedrijven. Wereldwijd realiseren bedrijven zich dat ze een cruciale rol spelen in het bevorderen van duurzaamheid, economische groei en technologische vooruitgang.

bluedesk integreert MVO met passie in haar bedrijfsbeleid. Het MVO-beleid van bluedesk laat zich inspireren door een selectie van Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties. Wij focussen ons op de volgende doelen: SDG 3, SDG 8 en SDG 9.

Het verhaal van Peter sluit prima aan om invulling te geven aan SDG 8. Die ziet op onder andere “waardig werk”. Doordat het planten van bomen in gebieden rond de evenaar werk creert dat ook netjes beloond wordt vormt dat voor onze doelen een tastbare bijdrage voor mens en milieu. Afgelopen jaar hebben we 10.000 bomen kunnen planten! 

Naar boven