• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • FD Gazellen 2022

B2B MARKETING MET EEN B2C ‘MINDSET’!

Uw zakelijke klant is online net zo geïnteresseerd in het opbouwen van een relatie met uw bedrijf als uw zakelijke klant in de offline wereld. Een relatie die gebaseerd is op het toevoegen van waarde, in een langdurige relatie, waarbij uw bedrijf vertrouwen wint door op lange termijn kwalitatief aanwezig te zijn.

Dat in tegenstelling tot een consument die online op zoek is naar de beste prijs, tegen de snelste levertijd en de meest soepele retourpolicy.

Cross-channel

Consistente boodschap

CROSSCHANNEL INFORMATIEBEHOEFTE

Net als de consument wisselt uw klant in de zoektocht naar informatie continue van kanalen. Van uw website, naar de app en van de app naar de gedownloade brochure. De uitdaging is om over al die kanalen, zowel online als offline een consistente en kwalitief hoogstaande boodschap te versturen. In het B2B verkeer gaat het vooral om diepgaande, gedetailleerde en betrouwbare informatie.

Bevat uw communicatie al deze elementen, dan heeft u de tooling in handen om een goede relatie met de online bezoeker op te bouwen.

Product information management

B2B relatie met B2C voordelen

B2B EN B2C COMBINEREN

In het PIM-systeem verzamelt u alle productgegevens, voorziet u ze van extra informatie en verspreidt u ze snel en efficiënt op alle kanalen. Op de digitale kanalen zoals uw webshop, website, en marktplaatsen als Amazon, E-bay en bol.com. U kunt deze gegevens ook gebruiken in papieren catalogi, datasheets, brochures enzovoorts.

De behoefte aan een PIM-systeem ontstaat vaak als de eisen aan de productgegevens van een bedrijf toenemen en de huidige methode om informatie te verwerken niet meer voldoet. Het ERP-systeem van het bedrijf is niet flexibel genoeg om de toenemende complexiteit van de productgegevens aan te kunnen. Een wirwar aan Excel-sheets en databases maakt het moeilijk om de juiste informatie te vinden en deze snel op de voornaamste marketingkanalen te krijgen.

Wij hebben alle informatie over PIM in een PDF gezet

WILT U ALLES WETEN OVER PIM?

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.