• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • FD Gazellen 2021 winnaar

B2B MARKETING MET EEN B2C ‘MINDSET’!

Wist u dat u online zakelijke klant geïnteresseerd is in het opbouwen van een online relatie met uw bedrijf. Net zoals hij of zij dat in de offline wereld ook doet. Een relatie die gestoeld is op het toevoegen van waarde, in een langdurige relatie, waarbij u bedrijf vertrouwen wint door op lange termijn kwalitatief aanwezig te zijn. Dat in tegenstelling tot een consument die online opzoek is naar de beste prijs, tegen de snelste levertijd en de meest soepele retourpolicy.

Cross-channel

Consistente boodschap

CROSSCHANNEL INFORMATIEBEHOEFTE

Net als de consument wisselt u klant continue van kanalen in de zoektocht naar informatie. Van uw website, naar de app en van de App naar de gedownloade brochure. De uitdaging in deze is om over al die kanalen, zowel online als offline een consistente en kwalitief hoogstaande boodschap te versturen. In het B2B verkeer gaat het vooral om diepgaande, gedetailleerde en betrouwbare informatie. Bent u in staat deze elementen in uw communicatie met uw bezoekers te brengen dan heeft u de tooling in handen om een goede relatie met de online bezoeker op te bouwen.

Product information management

B2B relatie met B2C voordelen

B2B EN B2C COMBINEREN

In het PIM-systeem verzamelt u alle productgegevens, voorziet ze van extra informatie en verspreidt ze snel en efficiënt op alle kanalen. Op de digitale kanalen zoals uw webshop, website, en marktplaatsen als Amazon, E-bay en bol.com. En voor gebruik in papieren catalogi, datasheets, brochures enzovoorts.

De behoefte aan een PIM-systeem ontstaat vaak als de eisen aan de productgegevens van een bedrijf toenemen, en de huidige methode om informatie te verwerken niet meer voldoet. Het ERP-systeem van het bedrijf wordt te onflexibel om de toenemende complexiteit van de productgegevens aan te kunnen. En een wirwar aan Excel-sheets en databases maakt het moeilijk om de juiste informatie te vinden en deze snel op de voornaamste marketingkanalen te krijgen.

Wij hebben alle informatie over PIM in een PDF gezet

WILT U ALLES WETEN OVER PIM?

Naar boven
Cookies

Wij maken gebruik van cookies om uw gedrag bij te houden en uw ervaring op de site te verbeteren. Op deze manier kunnen wij u nog beter van dienst zijn.