Blog

Verkort de laadtijd van uw WordPress website!

Door 23 oktober 2014 Geen reacties

Wanneer u hoog in de rankings van Google wilt komen is het steeds belangrijker om te zorgen voor een korte laadtijd van uw website. Daarnaast is een korte laadtijd ook belangrijk voor bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid, conversieratio, likeability en de bouncerate van uw website. Door het verbeteren van de snelheid van uw website zal u organisch beter scoren, zullen bezoekers langer op uw website blijven en zullen meer bezoekers converteren.

Wat betekent dit voor uw online succes?

Uit onderzoek blijkt dat 51% van de online shoppers in de US een bestelling niet afrond wanneer de website niet snel genoeg is. Een overgroot deel van de consumenten verwacht dat een webpage binnen 2 seconden geladen is en 75% van de consumenten is bereid naar de concurrent te switchen wanneer een website te traag is. Een vertraging van 1 seconde kan 7% minder sales veroorzaken! Uw online succes wordt dus voor een groot deel bepaald door de snelheid van uw website. Met de volgende 5 tips verlaag u eenvoudig de laadtijd van uw website!

1. Optimaliseer afbeeldingen
Het optimaliseren van afbeeldingen is belangrijk om de laadtijd van uw Wordpress website te verlagen. Veruit de meeste tijd van het inladen van een website gaat zitten in het downloaden van bestanden. Bijvoorbeeld afbeeldingen, stylesheets en scripts. Door het optimaliseren van afbeeldingen kunt u de laadtijd van een pagina tot wel 50% verminderen. Optimaliseer uw afbeeldingen eenvoudig met de volgende 2 plugins voor WordPress.

– Smush.it.
De meest bekende WordPress plugin om afbeeldingen te optimaliseren is Smush.it. van Yahoo. Smush.it. gebruikt optimalisatietechnieken speciaal voor plaatjes om onnodige bits en bytes te verwijderen, zonder de kwaliteit noch het uiterlijk van de afbeelding te wijzigen. Smush.it. is erg eenvoudig en verkleind de afbeelding direct wanneer u ze upload in uw mediabibliotheek.

– BJ Lazy Load
Hiernaast kunt u met de WordPress plugin BJ Lazy Load ervoor zorgen dat afbeeldingen op uw webpagina pas laden als ze zichtbaar worden voor bezoekers. Omdat de afbeeldingen ‘onder de vouw’ pas laden wanneer er naar beneden wordt gescrolled hoeft de browser minder HTTP-verzoeken te doen en laadt de webpagina sneller.

2. Verkort de laadtijd met een Cache plugin
Met een Cache plugin voor WordPress voorkomt u dat elke keer als een pagina wordt opgevraagd de inhoud uit de database moet worden gehaald. De 2 meest gebruikte Cache plugins voor WordPress zijn WP Super Cache en W3 Total Cache. Het configureren van WP Super Cache is het meest eenvoudig, echter biedt W3 Total Cache meer functionaliteiten. Hulp nodig bij het configureren van W3 Total Cache? Maak dan gebruik van de uitleg van Yoast!

3. Verwijder overbodige of ongebruikte WordPress plugins
Het deactiveren of verwijderen van overbodige en ongebruikte plugins kan de laadtijd van uw website ook ten goede komen. Actieve plug-ins worden door WordPress ingeladen en zorgen voor extra werk voor uw web- en databaseserver. Zorg daarom dat uw website niet teveel plugins gebruikt en check regelmatig op plugins die niet gebruikt worden. Wilt u weten welke plugins zorgen voor de meeste extra laadtijd? Maak dan gebruik van WordPress plugin P3 – Plugin Performance Profiler. Deze plugin geeft u na een scan een goed overzicht van welke plugins uw laadtijd het meest verhogen.

4. Gebruik geen onnodige Social Media buttons
Het gebruiken van veel sociale media knoppen op uw website ziet er natuurlijk leuk en hip uit maar heeft ook nadelige gevolgen voor de laadtijd van uw WordPress website. Bij het laden van uw website moet er verbinding gemaakt worden met de sociale media kanalen, en dat kost extra tijd. Worden uw social media buttons nooit gebruikt? Dan is het misschien beter om deze weg te laten.

5. Schoon uw database op
In de database van uw WordPress website wordt een hoop dynamische content bewaard. Veel van deze content moet worden opgehaald bij het laden van een pagina. Door het netjes houden van de database van WordPress kunt u de laadtijd flink verminderen. Onder het schoonmaken van de database valt bijvoorbeeld het opruimen van spam, het verwijderen van revisie en auto-drafts en het verwijderen van overbodige comment data. Met de WordPress plugin WP-Optimize kunt u eenvoudig uw database opschonen.

Test uw website!

Wanneer u wilt weten of de aanpassingen uw laadtijd hebben verkort kunt u eenvoudig gebruik maken van een paar online tools waarmee u de laadtijd van uw website test. Om het resultaat het beste te meten maakt u voor het optimaliseren ook een scan. Hieronder mijn favoriete tools om de laadtijd te beoordelen.

Google PageSpeed Insights
Pingdom Speed Test
GTmetrix Speed Test

Neem contact met ons op


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van WordPress? Laat dan uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of bel direct +31 (0)72 5200310[recaptcha size: compact]

Reageer