Tele2 Access Portal App

tele-2-logo

 

Tele2 is een van oorsprong Zweedse telecomaanbieder en levert zowel vaste als mobiele telefoniediensten, datanetwerken en internetdiensten aan meer dan 1,3 miljoen Nederlandse consumenten en bedrijven. Naast een eigen nationaal glasvezelnetwerk, lanceert Tele2 als eerste operator in de wereld een eigen landelijk mobiel 4G-only netwerk.

TELE2 ACCESS PORTAL APP

Wat hebben we gedaan?

De eerste versie van het Access Portal dateert uit 2009. Dit Portal draagt zorg voor het registreren van alle monteur gerelateerde gegevens en de gegevens van de diverse technische locaties van Tele2. Deze gegevens worden gebruikt om de werkzaamheden op locaties (POP’s) te matchen met de skills van de monteurs.

Deze skill set wordt op gezette tijden bijgewerkt, er worden bijvoorbeeld notificaties gestuurd als een certificaat dreigt te verlopen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de juiste mensen toegang krijgen tot de juiste sites. Aanvragen worden beoordeeld door access managers die precies weten wat de vereisten zijn van een locatie. Het portal ondersteund hierbij door snel inzicht te geven in de skill sets van monteurs.

Met de uitrol van het Tele2 4G netwerk zijn de wensen en eisen ten aanzien van het gebruik van het Portal verder ontwikkeld. Door gebruik te maken van slimme imports en rapportages kunnen gegevens sneller worden verwerkt en geanalyseerd. Daarnaast wordt er continue ontwikkeld aan nieuwe features die leiden tot het verder optimaliseren van het gebruiksgemak van het Access Portal.

iOS app tele2

Tele2 heeft duizenden technische locaties in Nederland, welke regelmatig bezocht worden door engineers en klanten. Deze applicatie/Access Portal borgt een veilige en laagdrempelige toegang tot alle Tele2 locaties in Nederland. De mensen in het veld hebben direct toegang tot alle relevante informatie, en hun waardevolle informatie belandt direct op de plaats waar dat hoort. Deze app biedt meerwaarde voor haar gebruikers en draagt bij aan een veilige werkomgeving.

Fritjof van Woensel KooyManager Site Management at Tele2
 
tele-2-android

INFORMATIE OVERAL BESCHIKBAAR

Portal Apps

Doordat het 4G netwerk een zeer uitgebreide structuur van het netwerk vereist zijn er meer locaties toegevoegd aan het Access Portal. Hierdoor is er ook meer mankracht nodig om ervoor te zorgen dat het netwerk goed wordt neergezet en wordt onderhouden.

Doordat er meer monteurs onderweg zijn en deze voornamelijk gebruik maken van een subset aan functionaliteiten is voor deze gebruikers een native app gemaakt. Dit zowel voor iOS als Androïd. Deze app zorgt ervoor dat monteurs onderweg snel over informatie kunnen beschikken. Via de app kan men de adresgegevens opvragen, deze zien op een kaart, looproutes verkrijgen, toegangsprotocollen inzien, enzovoorts.

Ook kunnen de monteurs via de app eenvoudig een aanvraag, of een check-in op een locatie doen. Onregelmatigheden die men vindt kunnen simpel via de app worden gemeld. Door gebruik te maken van de camera op de mobiele telefoon kan dit goed helder worden gemaakt.

Kortom, alle belangrijke functionaliteiten zijn bereikbaar op locatie of onderweg.

Realisatie

Native apps (iOS/Android) en Access Portal voor personeel van Tele2.

Koppeling

Koppeling met uitgebreide database met locatie specifieke gegevens.

Gebruikers

Gepersonaliseerde accounts o.b.v. gewenst autorisatieniveau.