Effectief werken met een PIM systeem

Smartwares group logo

 

Smartwares Group is een B2B leverancier van slimme en veilige huishoudapparaten. Smartwares Group levert een grote hoeveelheid elektronische apparaten die het leven binnen en buitenshuis net iets makkelijker maakt. Diverse merken zoals Princess, Tristar, Topcom en Home Wizzard vallen onder Smartwares Group en hiermee biedt het bedrijf met hun productportfolio een perfecte balans van prijs, kwaliteit en design. De vaste afnemers zijn e-commerce platforms zoals Amazon, Bol.com en een groot aantal Europese top retailers. De organisatie is actief in 47 landen met 16 kantoren en 400 medewerkers wereldwijd.

Optimalisatie van het Product Informatie Systeem

Wat hebben we gedaan?

Smartwares Group is ontstaan uit een fusie tussen Smartwares Safety & Lighting en Tristar in 2016. Na de fusie bleef een grote hoeveelheid product data in twee verschillende ERP systemen. Veel van deze data behoorde niet in de ERP’s maar werd hier toch ondergebracht. De product informatie was niet langer georganiseerd en het was niet mogelijk om data op basis van taal te exporteren. Andere product informatie werd ondergebracht in Excel sheets en in het CMS systeem. Kortom: belangrijke data op verschillende plekken!

In de zoektocht naar een eenvoudig beheer van de productdata is Smartwares uitgekomen bij PIM partner PERFION. Bluedesk heeft haar bijdrage geleverd door het bestaande PERFION Systeem te implementeren in het huidige e-commerce en ERP systeem.

PIM software

“The best about the Perfion PIM system is that we now have one central place for product information. Changes are made easily, and consequently we can act faster. From Perfion we have an easy connection to our websites and other marketing channels - we can export data to other parties in a standardized way as well.”

Pim PollDirector Business Systems, Smartwares Group
PIM software

Complete integratie

Wat is het resultaat?

Door het bestaande PERFION PIM Systeem op een juiste manier in te richten en te koppelen met het ERP en e-commerce systeem kan Smartwares het maximale uit de productdata halen. Het nieuwe Product Informatie Systeem maakt het mogelijk om op een efficiënte en makkelijke manier productdata te managen en verspreiden over de verschillende kanalen. Zo zal de productinformatie (beschrijving, afbeeldingen, etc.) op e-commerce platformen zoals Amazon en Bol.com altijd up-to-date en betrouwbaar blijven.

Veder maakt PIM het mogelijk om de data van ruim 6500 producten in 8 verschillende talen te delen met:

  • 15 websites en webshops
  • InDesign catalogus bestanden
  • Diverse marktplaatsen
  • Prijslijsten
  • Distributiepartners
  • Excel exports (productlijsten voor consumenten)

Het PIM systeem is te integreren in de huidige én toekomstige systemen. Zo kan Smartwares Group zich in de toekomst op verschillende vlakken door ontwikkelen.

Bluedesk is trots dat zij als business partner samen met Smartwares Group deze opdracht heeft mogen vervullen en zo het maximale uit het PIM Systeem te halen.

Breder en dieper productaanbod

Eenvoudig productinformatie verreiken voor externe kanalen.

Efficiënte interne processen

Dagelijkse werkzaamheden van verschillende afdelingen worden gemakkelijker.

Optimale klantervaring

Informatie staat op alle kanalen gelijk en is volledig.