Nieuw e-Commerce platform voor 11.000 producten

Fietsenwinkel

Fietsenwinkel.nl is in april 2012 geheel door Bluedesk vernieuwd en voorzien van het Magento platform. Het productassortiment is vergroot naar ruim 11.000 producten en zijn er veel zoek varianten mogelijk om snel tot de juiste keuze te kunnen komen.

E-COMMERCE PLATFORM

WAT HEBBEN WE GEDAAN?

In 2005 hebben de initiatiefnemers van Fietsenwinkel.nl en Bluedesk samen een strategie bedacht en de stappen gezet om een omslag te maken van het traditioneel verkopen naar het online verkopen van fietsen. Wij hebben in 2005 een e-Commerce platform ontworpen en ingericht die het beheren en invoeren van het grote fietsenassortiment eenvoudig liet verlopen. Nadat het aantal producten met de jaren werd uitgebreid en het platform enigszins verouderd was geworden, was Fietsenwinkel.nl in 2012 klaar voor een nieuwe e-Commerce platform.

Op basis van het Magento platform is een krachtige nieuwe e-Commerce oplossing gerealiseerd voor Fietsenwinkel.nl. Door gebruik te maken van het Magento platform en daarnaast ook het productassortiment te vernieuwen is het beheer van Fietsenwinkel.nl een stuk eenvoudiger en efficiënter geworden. Zo is onder andere het afhandelen van bestellingen voor het beheer van Fietsenwinkel.nl gemakkelijker gemaakt door de koppeling van het Magento platform aan de administratieve systemen van Fietsenwinkel.nl.

Voor de bezoeker van Fietsenwinkel.nl is het proces van het kopen van een fiets hetzelfde opgezet als in een fysieke fietsenwinkel. Zo is het onder andere mogelijk om direct een verzekering af te sluiten voor de gekochte fiets. Tevens is het verfijnen van productcategorieën voor de bezoeker een stuk eenvoudiger geworden door het oude productassortiment te vernieuwen.

Fietsenwinkel-screens

Website

Krachtige nieuwe e-Commerce platform voor Fietsenwinkel.nl

Beheer

Eenvoudiger en efficiënter beheer door gebruik Magento platform.

Database

Next step e-Commerce platform met meer dan 11.000 producten.