B2B e-Commerce platform voor horeca meubilair

Altijd Handig Horeca logo

Altijd Handig Horeca is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van horecameubilair voor binnen en buiten. Altijd Handig Horeca levert een groot assortiment horecameubilair voor de inrichting van uw restaurant, café, bistro, eetcafé, kantine, clubhuis of bedrijfsrestaurant.

E-COMMERCE PLATFORM

WAT HEBBEN WE GEDAAN?

Tijdens de Webwinkel Vakdagen (2014) sprak Arjan Brammer zijn wens uit om horeca meubilair niet alleen offline te willen verkopen, maar uniek te zijn en dit ook online te willen. Samen met Arjan heeft Bluedesk eerst alle eisen en wensen op een rij gezet. Daarna werd de keuze gemaakt om een e-Commerce platform te realiseren op basis van Dynamicweb. Dit platform biedt een goede basis voor Altijd Handig Horeca met daarbij talloze toekomstmogelijkheden.

De online propositie van Altijd Handig Horeca stond voor de realisatie van de nieuwe website nog in de kinderschoenen. Binnen Bluedesk heeft een projectteam van designers, frontend developers en online marketeers een nieuwe huisstijl bepaald. Eenvoud stond hierin centraal.

Vervolgens is deze huisstijl online vertaald en gerealiseerd binnen het e-Commerce platform Dynamicweb. Binnen het full-service traject zijn conversie en gebruiksgemak twee belangrijke factoren geweest. Het e-Commerce platform is volledig responsive, dus op elk apparaat goed te bedienen.

Enkele bijzonderheden aan dit platform was bijvoorbeeld het gebruik van omnikassa (online kassa) om af te kunnen rekenen. Daarnaast is er door onze back end en design team een e-mail template ontwikkeld en ingebouwd in Dynamicweb, zodat Altijd Handig Horeca eenvoudig e-mailings kan verzorgen naar hun vaste klanten.

Altijd-Handig-Horeca-screens

Full-service internetbureau Bluedesk heeft Altijd Handig Horeca op de juiste wijze op de digitale snelweg van het internet gezet. Middels Dynamicweb® is er een e-commerce platform gerealiseerd waarmee Altijd Handig Horeca op positieve wijze onderscheidt van de concurrentie. Via het online-marketing abonnement verwachten wij onze vindbaarheid en succes van de webshop verder te optimaliseren.

Arjan BrammerDirecteur Altijd handig Horeca
Online-succes-screen

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

WAT ZIJN DE RESULTATEN?

Sinds het nieuwe e-Commerce platform live staat, is het scrumteam dagelijks met het online succes van Altijd Handig Horeca bezig. Vanaf 2014 zijn er wekelijks SEO werkzaamheden uitgevoerd. Hieronder in het kort de resultaten daarvan.

SEO

Het doel was om 55% van de afgesproken zoekwoorden op de eerste pagina in Google te krijgen. In het begin stonden 0% van de afgesproken zoekwoorden op de eerste pagina. In augustus 2015 stond 61% van de zoekwoorden op de eerste pagina, dat vervolgens in december 2015 verhoogt is naar 98%. Tevens is er een stijging gerealiseerd van 58% in verkeer uit organische zoekresultaten (Google).

Door de goede resultaten hebben Bluedesk en Altijd Handig Horeca in mei 2016 de samenwerking voor de derde keer verlengt en nieuwe zoekwoorden afgesproken om nog meer relevante bezoekers te trekken.

Het doel van 2016 is om in het vierde kwartaal met ruim 65% van de afgesproken zoekwoorden op de eerste pagina in Google te komen. In april 2016 stond al 98% van de zoekwoorden op de eerste pagina in Google. Daarnaast is het percentage unieke organische bezoekers (SEO) met 16% gestegen op basis van de periode 1 januari – 31 maart 2016 t.o.v het voorgaande jaar.

SEA

In het najaar van 2015 heeft Altijd Handig Horeca samen met het online marketing team een SEA pilot campagne uitgevoerd. De doelstelling was om de uitverkoop van het zomer assortiment te stimuleren en de branding rondom “Altijd Handig Horeca” te vergoten. De bezoekers zijn in de campagne periode met 255% toegenomen. Deze pilot heeft tot een verlenging van het SEA abonnement geleid waardoor we wekelijks met twee verschillende touchpoints van de customer journey van Altijd Handig Horeca bezig zijn.

SEO

In april 2016 98% van de zoekwoorden op eerste pagina van Google.

Responsive

Optimale user experience middels responsive e-Commerce platform.

BEZOEK

Meer relevante bezoekers door wekelijkse SEO en SEA werkzaamheden.