• Integrated e-commerce
 • PIM
 • Digital marketing
 • Emerce 100 #3
 • FD Gazellen 2022

Productinformatie belangrijk?

KWALITEIT VAN PIM IS DOORSLAGGEVEND

B2B E-Commerce is bijzonder kansrijk maar tegelijkertijd ook moeilijk. De concurrentie is hevig en razendsnel. De digitale klantverwachting maakt dat u op geheel nieuwe wijze uw klant online dient te bedienen.

Een onderzoek van Google leert dat 57% van het aankoopproces al voltooid is voordat uw klant voor het eerst contact met u opneemt!

Dat wil eigenlijk zeggen dat uw klant tweederde van zijn tijd besteedt om online research te doen door productsheets, technische beschrijvingen en bijvoorbeeld video’s te raadplegen die hem helpen een juiste leverancierskeuze te maken.

Om in dit geval de klant voor u te laten kiezen, dient u zijn zoektocht te faciliteren. Sterke productinformatie helpt om de klant in een vroeg stadium te beïnvloeden. Dit met de juiste hoeveelheid en kwalitatief sterke productinformatie.

Het belang van product informatie slider

Maak het de klant gemakkelijk

HOE HELPT STERKE PRODUCTINFORMATIE?

 • Het vergroten van de SEO waarde die ontstaat door uitgebreide productinformatie zorgt voor goede uitgangspunten om in Google eenvoudig gevonden te worden. De vindbaarheid van uw product is een voorwaarde om te kunnen converteren!
   
 • Goede productinformatie kan een bezoeker enthousiasmeren en twijfel wegnemen waardoor de weg naar de conversie korter wordt en zeker niet via een ander platform (lees uw concurrent) hoeft te verlopen!
   
 • Verhogen van uw marge door retouren te voorkomen. Des te gedetaileerder de productinformatie, des te beter de koopintentie gefaciliteerd is. De kans op teleurstelling na de aankoop neemt af waardoor de retourstroom ook afneemt.

Alles over PIM

5 belangrijke vragen over PIM

Product informatie beheren

Consistent productinformatie aanbieden

CONTROLE OVER UW PRODUCTDATA

Een PIM systeem helpt u controle te krijgen over uw productdata zodat u de best mogelijke productinformatie over verschillende kanalen en talen consistent kunt aanbieden. En dat is van belang als we stellen dat degene met de beste productinformatie de meeste kans maakt in de strijd om de gunst van de klant!

Koppeling met externe platformen

De 5 voordelen van PIM

1. ONDERSTEUNING KOOPPROCES

De klantervaring wordt consistent over alle kanalen en er worden geen fouten meer gemaakt. Daarnaast hoeft er niet meer gewerkt te worden met het importeren van excel documenten en hoeft u geen talloze documenten meer op te slaan. Met een PIM zijn alle namen, omschrijvingen en prijzen hetzelfde. Vanuit het PIM systeem kunt u precies bepalen welke data wel en welke niet zichtbaar is. Tevens is een PIM eenvoudig te koppelen met externe platformen zoals Shopping, Bol.com etc.

 

Zoekmachine optimalisatie

De 5 voordelen van PIM

2. MEER VERKOPEN

Een belangrijk onderdeel van PIM is zoekmachine optimalisatie. Een goede PIM zorgt voor een betere vindbaarheid en hogere conversie van uw online platform. Het liefst wilt u dus voor alle artikelen goede namen, beschrijvingen en specificaties ingevuld hebben. Als u daarnaast aan de achterkant goede relaties tussen artikelen legt, stimuleert u ook de cross-sell en upsell.

Klanttevredenheid

De 5 voordelen van PIM

3. HOGERE KLANTTEVREDENHEID

Klanten verwachten goede en volledige productinformatie. Kunt u dit niet leveren? Dan is de kans groot dat zij het product bij een concurrent zullen kopen die dit wel goed geregeld heeft. Vandaag de dag kunnen consumenten eenvoudig producten vergelijken. Indien uw productdata volledig is en de klant goed wordt geïnformeerd gaat de klant minder snel op zoek naar alternatieven en heeft het minder vragen.

Onze PIM consultants staan voor u klaar

Weten wat PIM voor uw organisatie kan betekenen?

Onze consultants vertellen u graag over de mogelijkheden om uw productinformatie optimaal te organiseren en één bron van waarheid te creëren met behulp van Perfion. 

Product aanbod verbeteren

De 5 voordelen van PIM

4. BREDER EN DIEPER PRODUCTAANBOD

Een PIM systeem dat producten overzichtelijk categoriseert en weergeeft, schept ruimte voor uitbreiding van het productaanbod. Als uw data compleet is, heeft u een betere mogelijkheid om een grote hoeveelheid producten te verkopen zonder dat het overzicht kwijtraakt. Met een goed PIM systeem heeft u eenvoudig toegang tot al uw productdata.

Interne processen optimaliseren

De 5 voordelen van PIM

5. EFFICIËNTERE INTERNE PROCESSEN

Veel bedrijven die een PIM systeem hebben geïmplementeerd worden heel gelukkig van de mate waarin het hun dagelijkse werkzaamheden gemakkelijker heeft gemaakt. De productinformatie kan snel gevuld worden, de workflow is eenduidig, fouten worden sneller gedetecteerd en er is één bron van waarheid.

Contact Bluedesk

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.