• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • FD Gazellen 2021 winnaar

Productinformatie belangrijk?

KWALITEIT VAN PIM IS DOORSLAGGEVEND

B2B E-Commerce is bijzonder kansrijk maar tegelijkertijd ook moeilijk. De concurrentie is hevig en razendsnel. De digitale klantverwachting maakt het dat u op geheel nieuwe wijze uw klant online dient te bedienen.

 

Een onderzoek van Google leert dat 57% van het aankoopproces al voltooid is voordat uw klant voor het eerst contact met u opneemt!

 

Dat wil eigenlijk zeggen dat uw klant tweederde van zijn tijd besteedt om online research te plegen door productsheets, technische beschrijvingen en bijvoorbeeld video’s te bekijken die hem helpen een juiste leverancierskeuze te maken.

 

Om in dit geval de klant voor u te laten kiezen, dient u zijn zoektocht te faciliteren. Sterke productinformatie helpt om de klant in een vroeg stadium te beïnvloeden. Dit met de juiste hoeveelheid en kwalitatief sterke productinformatie.

Het belang van product informatie slider

Maak het de klant gemakkelijk

HOE HELPT STERKE PRODUCTINFORMATIE?

  • Het vergroten van de SEO waarde die ontstaat door uitgebreide productinformatie zorgt voor goede uitgangspunten om in Google eenvoudig gevonden te worden. De vindbaarheid van uw product is een voorwaarde om te kunnen converteren!
     
  • Goede productinformatie kan een bezoeker enthousiasmeren en twijfel wegnemen waardoor de weg naar de conversie korter wordt en zeker niet via een ander platform (lees uw concurrent) hoeft te verlopen!
     
  • Verhogen van uw marge door retouren te voorkomen. Des te gedetaileerder de productinformatie beschikbaar is, des te beter de koopintentie gefaciliteerd is. De kans op teleurstelling na de aankoop neemt af waardoor de retourstroom ook afneemt.

Alles over PIM

5 belangrijke vragen over PIM

Download de brochure
Product informatie beheren

Consistent productinformatie aanbieden

CONTROLE OVER UW PRODUCTDATA

Een PIM systeem helpt u controle te verkrijgen over uw productdata zodat u de best mogelijke productinformatie over verschillende kanalen en talen consistent kunt aanbieden. En dat is van belang als we stellen dat degene met de beste productinformatie de meeste kans maakt in de strijd om de gunst van de klant!

Koppeling met externe platformen

De 5 voordelen van PIM

1. ONDERSTEUNING KOOPPROCES

De klantervaring wordt consistent over alle kanalen en er worden geen fouten meer gemaakt. Daarnaast hoeft er niet meer gewerkt te worden met het importeren van excel documenten en talloze documenten opslaan. Met een PIM zijn alle namen, omschrijvingen en prijzen hetzelfde. Vanuit het PIM systeem kunt u precies bepalen welke data wel en niet zichtbaar is. Tevens is een PIM eenvoudig te koppelen met externe platformen zoals Shopping, Bol.com etc.

 

Zoekmachine optimalisatie

De 5 voordelen van PIM

2. MEER VERKOPEN

Een belangrijk onderdeel van PIM is zoekmachine optimalisatie. Een goede PIM zorgt voor een betere vindbaarheid en hogere conversie van uw online platform. Het liefst wilt u dus voor alle artikelen goede namen, beschrijvingen en specificaties ingevuld hebben. Als u daarnaast aan de achterkant goede relaties tussen artikelen legt, stimuleert u ook de cross-sell en upsell.

Klanttevredenheid

De 5 voordelen van PIM

3. HOGERE KLANTTEVREDENHEID

Klanten verwachten vandaag de dag goede en volledige productinformatie. Kunt u dit niet leveren? Dan is de kans groot dat zij het product bij een concurrent zullen kopen die dit wel goed geregeld heeft. Vandaag de dag kunnen consumenten eenvoudig vergelijken. Indien uw productdata volledig is en de klant goed wordt geïnformeerd zal de klant minder snel op zoek gaan naar alternatieven en minder vragen hebben.

Onze PIM consultants staan voor u klaar

Weten wat PIM voor uw organisatie kan betekenen?

Onze consultants vertellen u graag over de mogelijkheden om uw productinformatie optimaal te organiseren en één bron van de waarheid te creëren met behulp van Perfion. 

Product aanbod verbeteren

De 5 voordelen van PIM

4. BREDER EN DIEPER PRODUCTAANBOD

Een PIM systeem dat producten overzichtelijk categoriseert en weergeeft, schept ruimte voor uitbreiding van het productaanbod. Als uw data compleet is, heeft u een betere mogelijkheid om een grote hoeveelheid producten te verkopen zonder dat het overzicht kwijtraakt. Met een goed PIM systeem heeft u eenvoudig toegang tot al uw productdata.

Interne processen optimaliseren

De 5 voordelen van PIM

5. EFFICIËNTERE INTERNE PROCESSEN

Veel bedrijven die een PIM systeem hebben geïmplementeerd worden heel gelukkig van hoeveel gemakkelijker het hun dagelijkse werkzaamheden heeft gemaakt. De productinformatie kàn snel gevuld worden, de workflow is eenduidig, fouten worden sneller gedetecteerd en er is één bron van waarheid.

E-commerce

E-commerce

Met een krachtig E-commerce platform als fundament, realiseren we geavanceerde webshops die maximaal integreren met uw bestaande ERP, CRM of andere bedrijfssystemen.

Lees meer
 PIM

PIM

Al uw productdata actueel houden op elk kanaal, zowel online als offline? Met Perfion als PIM oplossing en de PIM expertise van Bluedesk bespaart u veel tijd en risico’s.

lees meer
 Integratie en koppelingen

Integraties en Koppelingen

Wilt u uw klanten op ieder moment een optimale service bieden op alle kanalen, zowel online als offline? Dan is een integratie van uw e-business of e-commerce platform van essentieel belang.

lees meer
 Contact Bluedesk

Interesse?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw onderneming? Laat dan uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Bel ons op 072-520 0310

Ook digitaal groeien?

Naar boven