• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

WAAROM EEN PIM IK HEB TOCH AL EEN ERP?

Een logische vraag gezien het gegeven dat basisproductgegevens in het ERP genoteerd worden. De gegevens over het product in het ERP zijn echter vrij basis en gericht op het transactionele aspect. Een ERP is ook niet ontworpen om een hele grote verscheidenheid aan gedetailleerde productinformatie te herbergen. Een ERP is ontworpen om Transactionele data en Masterdata te beheren.

PIM ERP koppeling

FLEXIBEL WERKEN MET EEN PIM

GOEDE INTEGRATIE VAN PIM EN ERP

De verandering in de markt, als het gaat om diepgang van informatie, zorgt ervoor dat een ERP niet meer in staat is om juiste verrijkte productdata per kanaal en/of taal te leveren. Ook de enorme stapel aan Excel-sheets en databases of maatwerk lossen die beperking niet op. Het ERP-systeem wordt in veel gevallen dan ook als minder flexibel ervaren om de vraag naar toenemende complexe productdata per kanaal te kunnen leveren.

PIM koppeling

Dat is echter geen “diskwalificatie” van het ERP. Maar een bewustwording van de functie van het ERP. Met die bewustwording in het achterhoofd en de wetenschap dat een PIM-software van Perfion ontwikkeld is om op efficiënte wijze data op te nemen, te verrijken en te onderhouden, lijkt het logisch om te zorgen voor een goede integratie met PIM.

 

Met de inzet van een PIM wordt het ineens wel mogelijk om snel verrijkte productinformatie te vinden en te distribueren over de verschillende marketingkanalen (off-en online) in de juiste taal.

ONLINE GROEIEN?

Beniewd naar wat uitbesteding van B2B-marketing voor u kan betekenen? 

DOWNLOAD PIM PDF

Een gids om u een betere beslissing te laten nemen:

 

Zes dagelijkse werkzaamheden in het ERP systeem die veel gemakkelijker worden met een PIM systeem.

Contact Bluedesk

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.