• E-commerce specialist
  • PIM specialist
  • Meer dan 24 jaar ervaring

Het belang van productinformatie

Neem contact op

HET BELANG VAN PIM (PRODUCT INFORMATION MANAGEMENT)

De inzet van een PIM-systeem creëert op meerdere vlakken toegevoegde waarde! Een hele concrete is het vergroten en versnellen van de kansen op het gebied van Sales en Marketing door sneller, betrouwbaarder en doelgerichter de productinformatie te kunnen bieden.

PLAN EEN WORKSHOP

Het belang van productinformatie - Perfion

Productinformatie belangrijk?

KWALITEIT VAN PIM IS DOORSLAGGEVEND

B2B E-Commerce is bijzonder kansrijk maar tegelijkertijd ook moeilijk. De concurrentie is hevig en razendsnel. De digitale klantverwachting maakt het dat u op geheel nieuwe wijze uw klant online dient te bedienen. Een onderzoek van Google leert dat 57% van het aankoopproces al voltooid is voordat uw klant voor het eerst contact met u opneemt! Dat wil eigenlijk zeggen dat uw klant twee derde van zijn tijd besteed om online research te plegen door productsheets, technische beschrijvingen en bijvoorbeeld video’s te bekijken die hem helpen een juiste leverancierskeuze te maken.

 

Om in dit geval de klant voor u te laten kiezen dient u zijn zoektocht te faciliteren. Sterke productinformatie helpt om de klant in een vroeg stadium te beïnvloeden. Dit met de juiste hoeveelheid en kwalitatief sterke productinformatie.

Het belang van product informatie slider

Maak het de klant gemakkelijk

HOE HELPT STERKE PRODUCTINFORMATIE?

  • Het vergroten van de SEO waarde die ontstaat door uitgebreide productinformatie zorgt voor goede uitgangspunten om in Google goed gevonden te worden. De goede vindbaarheid van uw product is een voorwaarde om te kunnen converteren!
  • Goede productinformatie kan een bezoeker enthousiasmeren en twijfel wegnemen waardoor de weg naar de conversie korter wordt en zeker niet via een ander platform (lees uw concurrent) hoeft te verlopen!
  • Verhogen van uw marge door retouren te voorkomen. Des te gedetaileerder de productinformatie beschikbaar is des te beter de koopintentie gefaciliteerd is. De kans op teleurstelling na de aankoop neemt af waardoor de retourstroom ook afneemt.

Alles over PIM

5 belangrijke vragen over PIM

Download de brochure
Product informatie beheren

Consistent productinformatie aanbieden

CONTROLE OVER UW PRODUCTDATA

Een PIM systeem helpt u controle te verkrijgen over uw productdata zodat u de best mogelijke productinformatie over verschillende kanalen en talen consistent kunt aanbieden. En dat is van belang als we stellen dat degene met de beste productinformatie de meeste kans maakt in de strijd om de gunst van de klant!

Koppeling met externe platformen

De 5 voordelen van PIM

1. ONDERSTEUNING KOOPPROCES

De klantervaring wordt consistent over alle kanalen en er worden geen fouten meer gemaakt. Daarnaast hoeft er niet meer gewerkt te worden met het importeren van excel documenten en talloze documenten opslaan. Met een PIM zijn alle namen, omschrijvingen en prijzen hetzelfde. Vanuit het PIM systeem kunt u precies bepalen welke data wel en niet zichtbaar is. Tevens is een PIM eenvoudig te koppelen met externe platformen zoals Shopping, Bol.com etc.

 

Zoekmachine optimalisatie

De 5 voordelen van PIM

2. MEER VERKOPEN

Een belangrijk onderdeel van PIM is zoekmachineoptimalisatie. Een goede PIM zorgt voor een betere vindbaarheid en hogere conversie van jouw online platform. Het liefst wil je dus voor alle artikelen goede namen, beschrijvingen en specificaties ingevuld hebben. Als je daarnaast aan de achterkant goede relaties tussen artikelen legt, stimuleer je ook de cross-sell en upsell.

Klanttevredenheid

De 5 voordelen van PIM

3. HOGERE KLANTTEVREDENHEID

Klanten verwachten vandaag de dag goede en volledige productinformatie. Kun jij dit niet leveren? Dan is de kans groot dat zij het product bij een concurrent zullen kopen die dit wel goed geregeld heeft. Vandaag de dag kunnen consumenten eenvoudig vergelijken. Indien jouw productdata volledig is en de klant goed wordt geïnformeerd zal de klant minder snel op zoek gaan naar alternatieven en minder vragen hebben.

Alles over PIM

ERP systeem integreren met PIM

Download de brochure
Product aanbod verbeteren

De 5 voordelen van PIM

4. BREDER EN DIEPER PRODUCTAANBOD

Een PIM systeem dat producten overzichtelijk categoriseert en weergeeft, schept ruimte voor uitbreiding van het productaanbod. Als jouw data compleet is heb je een betere mogelijkheid om een grote hoeveelheid producten te verkopen, zonder dat het overzicht kwijtraakt. Met een goed PIM systeem heb jij eenvoudig toegang tot al jouw productdata.

Interne processen optimaliseren

De 5 voordelen van PIM

5. EFFICIËNTERE INTERNE PROCESSEN

Veel bedrijven die een PIM systeem hebben geïmplementeerd worden heel gelukkig van hoeveel gemakkelijker het hun dagelijkse werkzaamheden heeft gemaakt. De productinformatie kàn snel gevuld worden, de workflow is eenduidig, fouten worden sneller gedetecteerd en er is 1 bron van waarheid.

E-commerce

E-commerce

Met een krachtig e-commerce platform als fundament, realiseren we geavanceerde webshops die maximaal integreren met je bestaande ERP, CRM of andere bedrijfssystemen.

Lees meer
PIM

PIM

Al je productdata actueel houden op elk kanaal, zowel online als offline? Met Perfion als PIM oplossing en de PIM expertise van Bluedesk bespaar je veel tijd en risico’s.

lees meer
Maatwerk

Maatwerk

Wil je je huidige bedrijfssystemen integreren met je e-business of e-commerce platform om zodoende bedrijfsprocessen te optimaliseren? Wij bieden hiervoor maatwerk aan.

lees meer
Integratie en koppelingen

Integraties en Koppelingen

Wil je je klanten op ieder moment een optimale service bieden op alle kanalen, zowel online als offline? Dan is een integratie van je e-business of e-commerce platform van essentieel belang.

lees meer
Naar boven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.