Een PIM-systeem creëert waarde

Een E-commerce platform heeft in 99% van de gevallen te maken met een hoop producten en daardoor enorm veel productdata. Het kost veel tijd, en dus ook geld, om alle gegevens up-to-date te houden en op elkaar aan te laten sluiten verspreid over alle marketingkanalen. Productdata staat aan de basis van je E-commerce platform, het is de brandstof voor je online platform. Een Product Informatie Systeem (PIM) zorgt ervoor dat je razendsnel communiceert via alle kanalen, in de juiste taal met een consistente productboodschap. Dat zorgt voor concurrentievoordeel!

Hoe kun je waarde toevoegen met PIM

Samen met Perfion hebben wij 5 concrete voordelen van een PIM systeem op een rijtje gezet? Concrete voordelen voor jouw onderneming waar een PIM-systeem direct invloed op heeft! Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en download direct ons Whitepaper. Ontdek hoe je met een PIM-systeem alles uit je onderneming haalt, je de klant optimaal bedient en de concurrentie voor blijft!

Verplichte velden zijn met een * aangegeven.Voordelen van een geïntegreerd PIM-systeem

Je primaire bedrijfsactiviteiten optimaliseren met 1 systeem? Het is mogelijk met een PIM-systeem van Perfion.

  • 1 centraal systeem waarin je alle productdata kunt opslaan, bewerken en delen met externe partijen zoals klanten, leveranciers en interne partijen zoals medewerkers van verschillende afdelingen.
  • Het handhaven van een multichannel marketingstrategie wordt een stuk eenvoudiger met een geïntegreerd PIM-systeem.
  • “Time-to-market” wordt aanzienlijk korter worden omdat afdelingen afzonderlijk van elkaar kunnen werken in één systeem.

Het verrijken van productinformatie is niet langer een dagtaak, het verspreiden gaat automatisch en alle afdelingen kunnen veel efficiënter werken. Zowel interne als externe communicatie m.b.t. productgegevens zal soepeler verlopen. Een PIM kan zelf in een systeem van klachtenafhandeling geïmplementeerd worden voor een betere aftersales service! Dit alles resulteert in een extra waarde voor jouw bedrijfsprocessen en een optimale bediening van de klant.

Perfion Partner

PIM partner

Bluedesk is erkend implantatiepartner van Perfion. Met onze PIM-specialisten zijn we in staat om elk gewenste PIM-oplossing te realiseren. Door een intensieve samenwerking kunnen wij Perfion snel implementeren, is het voor de eindgebruiker zeer gebruiksvriendelijk en heeft het een bewezen terugverdientijd van minder dan één jaar!

Meer informatie over PIM? Contact onze PIM specialisten via 072 520 03 10, mail naar info@bluedesk.nl of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.Reageer