Een project bij Bluedesk

Bij Bluedesk vliegen wij een project anders aan dan bij de gemiddelde internet- en e-commerce bureau’s. We helpen je met een goed e-business plan en realiseren strakke e-commerce, e-marketing en e-service projecten. Dit doen we door in de beginfase duidelijk de behoefte van jou en je klanten in kaart te brengen. Door een aantal intensieve workshops halen wij alle informatie naar boven en kunnen we goed inspelen op de wensen en behoeften.

Om future-proof te zijn en disruptie voor te blijven moet je bedrijf digitaal groeien. Integratie van je digitale marketing, -verkoop, en -service kanalen (met touchpoints zoals je website, webshop en app) met je digitale back-office (zoals ERP en CRM systemen) is daarbij essentieel om flexibel, betrouwbaar, effectief en succesvol te zijn. Daar geloven we in. En daar zetten we op in bij al onze klanten. Want alleen zo wordt business e-business en kunt u digitaal groeien!

Doelgericht werken

IN EEN NOTENDOP

Een doeltreffende aanpak

Onze aanpak bevat een aantal onderscheidende kenmerken:

• krachtig plan middels workshops
• een hoogwaardig e-business platform als fundament
• de juiste digitale kanalen via een klantreis strategie
• digitale klantkanalen integreren met je ERP, CRM of andere bedrijfssystemen
• digitale klantkanalen business-gedreven en klantgericht
• een transparante en beheersbare projectaanpak
• operationele problemen snel en adequaat op te lossen
• groei door analyse, optimalisatie en doorontwikkeling

SAMEN GROEIEN MET ONZE KLANTEN

Een lange termijn samenwerking!

Onze aanpak is te verdelen in diverse fases. Deze fases doorlopen we met al onze klanten want op die manier weten wij dat we het maximale kunnen behalen. We doen niets liever dan samen met onze klanten groeien naar een digitaal toekomstperspectief. Niet alleen door eenmalig een mooi e-business project te realiseren, maar vooral door een goed fundament neer te zetten op basis waarvan na het project doorgegroeid kan worden. Een lange termijn samenwerking met ruimte om steeds te verbeteren. In fases werken we er samen naar toe. Iedere dag weer!

JEROME logo
Intake workshop

FASE 1: EEN HELDER BUSINESS PLAN

Een goed begin is het halve werk

We beginnen eerst met een plan dat we samen met je uitwerken. We hebben hier een aantal effectieve workshops voor beschikbaar, die je organisatie helpen om op een gestructureerde manier tot een goed e-business plan te komen. Een e-business plan dat helder weergeeft hoe je digitale landschap eruit ziet. Hoe de reis van je klanten eruitziet. Welke digitale kanalen (webwinkel, website, business app of service portal) gerealiseerd moeten worden. En wat de beste strategie daarin is.

Het e-business plan brengt tevens in beeld hoe we je digitale kanalen aan je digitale backoffice koppelen. Met als doel een volledige integratie van front-office en back-office op basis van een best-of-breed e-business platform waarin beheer componenten beschikbaar zijn voor content-, product-, shop- en marketing management.

FASE 2: ONTWERP EN REALISATIE

Duidelijke afspraken en haalbare planning

We richten een helder project in met duidelijke financiële afspraken en een haalbare planning. Met een scope waarbij in ieder geval een geïntegreerd e-business platform (je groei fundament) wordt gerealiseerd. En een of meer eerste digitale kanalen.

JEROME logo
Perfion-logo
dynamicweb-partner-premium-solution

BEWEZEN SYSTEMEN

Het e-business platform wordt gebaseerd op Dynamicweb CMS en/of Perfion PIM, twee zeer hoogwaardige management systemen voor respectievelijk content-, shop- en marketing management (Dynamicweb) en product management  (Perfion). Deze pakketten werken volledig met elkaar samen en bieden de mogelijkheid te integreren met het ERP of CRM systeem van je bedrijf. Zoals Microsoft Dynamics AX/NAV/CRM, Exact, AFAS, Unit4, SAP, Oracle, JD Edwards, SalesForce of andere bedrijfssystemen. Bluedesk behoort tot de beste integratiepartners in Europa van zowel Perfion als Dynamicweb.

MAXIMALE RESULTAAT

Het e-business platform zetten we tevens in om binnen de scope van het project sterk presterende digitale klantkanalen te realiseren zoals je corporate website, webshop, business app of service portal. Niet teveel tegelijk. En het liefste vanuit een MVP gedachte (Minimal Viable Product) waarmee we samen in de praktijk kunnen leren, verbeteren en uitbouwen. Stap voor stap groeien we zo samen toe naar het meest effectieve digitale klantkanaal. Een zeer beheersbare aanpak met een maximaal resultaat.

Conversie-tips-analyse
Conversies

FASE 3: ANALYSE EN OPTIMALISATIE

Geen aandacht is geen resultaat

Na de oplevering van het project gaat het pas echt beginnen. Het zal elke dag aandacht van je vragen. E-business is niet anders dan business. Geen aandacht is geen resultaat. En dus staan we altijd klaar om je operationele problemen snel en adequaat op te lossen. Maar ook om blijvend te analyseren, te optimaliseren en door te ontwikkelen. Hiervoor gebruiken we sterke partijen zoals JEROME die samen met jouw de online business verder brengt op het gebied van online marketing.

We spelen in op veranderend gedrag van je klanten, ontwikkelingen bij je concurrenten en nieuwe mogelijkheden in de ingezette systemen. Zo zorgen we samen dat je (e)business doorgroeit.

WIJ OVERTUIGEN JE GRAAG

Meer dan 22 jaar ervaring
Bewezen track record in diverse branches
Gebaseerd op krachtige platformen
Excelleren op integratie vraagstukken
Uniek partnership met onze klanten
Landelijke dienstverlening vanuit Alkmaar

WIJ KOMEN GRAAG MET JE IN CONTACT