B2B e-Commerce

Al jaren groeit de omzet binnen de B2B E-commerce branche, ook in Nederland. Steeds meer bedrijven kiezen voor een B2B e-Commerce platform als extra verkoopkanaal. Groothandels, productiebedrijven, fabrikanten en zakelijke dienstverleners zijn tegenwoordig steeds beter online vertegenwoordigd, en met zeer positieve resultaten. De Amerikaanse markt voor B2B e-Commerce zal in 2020 een omvang hebben bereikt van 1 biljoen dollar tegenover 780 miljard dollar dit jaar. Dat voorspelt onderzoeksbureau Forrester.

Wat is E-commerce?

Steeds vaker ziet u het begrip voorbij komen: E-commerce. Maar wat is E-commerce eigenlijk?

E-commerce is een Engelse term en net als bij e-mail en ebook staat de eerste letter voor electronic. Letterlijk betekent het elektronische handel. Het gaat bij E-commerce om handeldrijven via het internet. E-commerce heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en vervangt meer en meer de traditionele wijze van handel, bijvoorbeeld fysieke winkels. Grotendeels door de opkomst van het internet en de mobiele telefoon. Bedrijven zien de kansen van E-commerce in en kiezen steeds vaker voor E-commerce als extra verkoopkanaal. Ook zijn er bedrijven die enkel online hun producten en/of diensten aanbieden.

Binnen E-commerce wordt een onderscheid gemaakt tussen business-to-consumer (B2C), business-to-business (B2B) en consumer-to-consumer (C2C).

B2C e-Commerce DesignOnline24
B2B E-Commerce Plymovent Case

Groei omzet B2B E-commerce

B2b E-commerce is eigenlijk het online shopppen tussen bedrijven. De B2B E-commerce markt groeit en steeds meer zakelijk inkopen worden online gedaan. 52 procent van alle zakelijke kopers verwacht dat zij binnen 2 jaar ten minste de helft van hun inkopen online zullen doen. Uit onderzoek blijkt ook dat 83 procent van de ondervraagde B2B-leveranciers bezig is met het implementeren of het upgraden van hun E-commerce platform of die binnen zes maanden wil uitbreiden. Klanten verwachten tegenwoordig 24/7 dienstverlening, beschikbaar op elk device (desktop, tablet of smartphone) en op elke locatie. Wilt u ook profiteren van een groeiende markt en de overstap maken naar een professioneel B2B e-Commerce platform? Dan is Bluedesk uw partner!

Kostenbesparing

Klanten online laten bestellen kan uw bedrijf een flinke kostenbesparing opleveren. De zakelijke markt verandert en telefonische verkoop is zo goed als verleden tijd. De kostenbesparingen van een online verkoopkanaal kunnen oplopen tot wel 90%. Daarnaast zijn klanten die online bestellen loyaler en geven ze gemiddeld meer uit per bestelling. Bluedesk is gespecialiseerd in de realisatie van professionele E-commerce platformen en heeft veel ervaring in het leveren van deze platformen aan B2B bedrijven.

Voordelen B2B E-commerce

  • Volledige integratie met uw huidige systemen.
  • Kostenbesparing die kan oplopen tot wel 90%.
  • Hoger loyaliteit door een optimale dienstverlening.
  • Hogere omzet door up- en cross-sell mogelijkheden.
B2B E-Commerce SDU Case
Dynamicweb partner
PIM software

Integratie B2B E-commerce Platform

De laatste trends uit de e-Commerce wereld worden gecombineerd met de basisbeginselen van een succesvol B2B E-commerce platform. Met name de integratie met uw bestaande (CRM, financiële, logistieke en andere) systemen hebben daarbij onze aandacht. We weten als geen ander dat een efficiënte integratie van uw B2B E-commerce platform binnen uw bestaande organisatie van ultiem belang is om tot succes te kunnen komenEen koppeling met uw bestaande systemen is voor ons geen enkel probleem. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden die er zijn en hoe wij uw bedrijfsprocess online kunnen optimaliseren.

Online marketing

Na oplevering nemen onze online marketing– en support teams u graag bij de hand om samen het maximale uit uw nieuwe platform te halen! Elk platform wordt ondersteund door de marketingspecialisten van JEROME. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw nieuwe e-Commerce platform goed presteert en uw commerce platform ook goed vindbaar is in Google, meer bezoekers aantrekt en uiteindelijk meer conversie oplevert. De specialismen die het team van JEROME bevat zijn:

  • Zoekmachine optimalisatie
  • Zoekmachine adverteren
  • Conversie optimalisatie
  • Social media marketing
  • E-mailmarketing
  • Feedmarketing

JEROME logo

B2B-e-commerce-ontwikkeling

Behaalde resultaten

Als e-Commerce partner bouwen wij samen met u aan online succes, zoals wij met al onze klanten doen. Wij hebben al meer dan 22 jaar ervaring en weten wat een succesvol B2B e-Commerce platform nodig heeft. Benieuwd naar reeds behaald succes? Bekijk dan de cases van onder andere OSRBejo & Warmteservice.

UW B2B E-COMMERCE PARTNER

Heeft u moeite om uw zakelijke doelgroep aan te trekken en deze in uw webshop te laten converteren? Laat ons gedreven team van specialisten u helpen! Wij hebben veel ervaring met grote B2B e-Commerce projecten.

Samen met vakmensen uit uw organisatie gaat ons team van inspirerende e-Commerce specialisten aan de slag om het maximale resultaat uit uw B2B e-Commerce platform te halen. Onze mix van e-Commerce developers met jarenlange ervaring en jonge gretige online marketeers en designers heeft al bij veel zakelijke klanten gezorgd voor online succes. Dankzij onze full-service aanpak zijn vanaf het begin specialisten vanuit verschillende disciplines met het project bezig waardoor uw B2B e-Commerce platform bij livegang voldoet aan alle eisen en ook direct scoort op bezoek en conversie.

Neem contact met mij op


Wilt u meer weten over B2B e-Commerce? Laat dan uw gegevens achter en één van onze e-Commerce specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of bel direct 072-5200310