• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022
KOKS

Ondersteuning in ambitie

KOKS Group als bedrijf

KOKS Group is een dynamische producent en leverancier van speciaal materieel en al ruim 25 jaar een betrouwbare partner voor de industriële sector, de rioolreinigingsbranche, particuliere (reinigings) bedrijven, de spoorbranche, vervoersbedrijven, wegenbouwers, gemeenten en overheden. 

KOKS Group heeft de ambitie om marktleider te worden, die als producent en leverancier haar doelgroep van totaaloplossingen kan voorzien en deze daarmee volledig "ontzorgt".

 

 

Koks online platform

Integrated eCommerce met Dynamicweb

Bluedesk als partner

Bluedesk heeft KOKS Group geholpen bij het realiseren van de ambitie door de online strategie verder uit te werken en de huidige online basis naar een hoger niveau te tillen.

Met de inrichting van een nieuw geintegreerd eCommerce platform is een zeer schaalbare omgeving geleverd die actief de online business ondersteunt en vooral de vindbaarheid in landen en talen faciliteert door slimme inrichting van productcontent.

Hiervoor is gebruik gemaakt van Dynamicweb een platform welke zich uitstekend leent voor het targetten en bereiken van doelgroepen, voorziet in informatie vanuit het platform en pro-actief door middel van de marketing module gericht informatie kan verstrekken aan gebruikers. Door middel van een MijnKoks omgeving kan informatie die alleen voor specifieke gebruikers(groepen) van toepassing is worden gedeeld en afgeschermd voor de rest van de wereld.

"Als marktleider en fabrikant van vacuümwagens en industrieel- en rioolreinigingsmaterieel beseffen wij als KOKS Group ons terdege dat b2b websites steeds belangrijker worden in onze inbound marketing mix. Onze wereldwijd verspreide klanten besteden immers steeds meer tijd online om informatie te verzamelen rondom de aanschaf van onze complexe technische kapitaal producten. KOKS Group heeft als corporate brand meerdere onderliggende merken en bedrijven met hun eigen productgroepen, uitstraling, kernwaarden en online positionering. Zij hebben ieder een eigen belang bij hun website. Voor KOKS Group het uitgangspunt om een goedwerkende conversiegerichte multisite te realiseren waarbij een flexibel en sterke mastertemplate ontwikkeld moest worden. Dankzij de uitstekende technische, flexibele en creatieve mogelijkheden binnen het all-in-one DynamicWeb platform kunnen wij nu vanuit één portal iedere website en bijbehorende taallagen met individuele content opstellen en optimaal online marketingcampagnes opzetten binnen de corporate huisstijl en er tevens voor zorgen dat de KOKS familiebedrijfsuitstraling herkenbaar is. Aangevuld met de standaard geïntegreerde E-commerce integratie zijn wij klaar voor een mooie online toekomst. " 

 

Gerhard van Reeuwijk

Corporate manager marketing & communication

KOKS Group

 

Koks vacuumtruck

Ruimte voor groei

HET EINDRESULTAAT!

Het eindproduct is verder in opbouw vanuit het perspectief van de klant. Alle faciliteiten om hun online presence te ondersteunen zijn aanwezig. Door dit principe te gebruiken kan de klant stapsgewijs en in eigen tempo de overgang maken van de oude naar de nieuwe situatie.

Tevens biedt het platform ruimte voor uitbreiding vanuit de functionaliteiten die Dynamicweb biedt, als ook eventueel maatwerk die door Bluedesk gebouwd kan worden. 

Erkenning van het succes

KOKS Group in de Emerce Eguide 2021

Vol trots kunnen wij zeggen dat we in de Emerce Eguide van 2021 staan met twee prachtige cases, namelijk: KOKS (Bluedesk) en Ongediertewinkel.nl (JEROME).

De Emerce Eguide keert jaarlijks terug en staat vol met creatieve cases van online professionals.

De Eguide is ideaal voor een ieder die zich wil oriënteren binnen het aanbod van de diverse soorten bureaus.

Heeft u al een exemplaar? Download hier onze cases!

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.