• Integrated e-commerce specialist
  • PIM specialist
  • Digital marketing
  • Meer dan 25 jaar ervaring
;

STEEDS EEN STAPJE VERDER....

Het familiebedrijf KOKS Group is in 1989 opgericht en richtte zich toen op de industriële reinigingsbranche. Inmiddels bestaat KOKS uit vijf gespecialiseerde bedrijven en twee participaties in verhuurmaatschappijen in Nederland, België en Tsjechië. KOKS Group heeft zo'n 250 medewerkers en behoort tot de top 3 op het gebied van verkoop en productie van speciaal materieel. 

KOKS

Ondersteuning in de ambitie

WAT HEBBEN WE GEDAAN?

KOKS Group is een dynamische producent en leverancier van speciaal materieel en al ruim 25 jaar een betrouwbare partner voor de industriële sector, de rioolreinigingsbranche, particuliere (reinigings) bedrijven, de spoorbranche, vervoersbedrijven, wegenbouwers, gemeenten en overheden. 

 

KOKS Group heeft de ambitie om marktleider te worden, die als producent en leverancier haar doelgroep van totaaloplossingen kan voorzien en deze daarmee volledig "ontzorgt".

 

 

Koks online platform

Multisite platform met eigen omgeving

WAT HEBBEN WE GEDAAN?

Bluedesk heeft KOKS Group geholpen in het realiseren van deze ambitie door de online strategie verder uit te werken en de huidige online basis naar een hoger niveau te tillen.

 

Er is een multi-site platform neergezet die schaalbaarheid biedt in; business-units (sites, uitingen, product-assortiment), landen/regio’s/talen en die zich ent op de verschillende doelgroepen, zonder hierbij de herkenbaarheid geleidt vanuit de corporate divisie uit het oog te verliezen.

 

Hiervoor is gebruik gemaakt van Dynamicweb een platform welke zich uitstekend leent voor het targetten en bereiken van doelgroepen, voorziet in informatie vanuit het platform en pro-actief door middel van de marketing module gericht informatie kan verstrekken aan gebruikers. Door middel van een MijnKoks omgeving kan informatie die alleen voor specifieke gebruikers(groepen) van toepassing is worden gedeeld en afgeschermd voor de rest van de wereld.

"Als marktleider en fabrikant van vacuümwagens en industrieel- en rioolreinigingsmaterieel beseffen wij als KOKS Group ons terdege dat b2b websites steeds belangrijker worden in onze inbound marketing mix. Onze wereldwijd verspreide klanten besteden immers steeds meer tijd online om informatie te verzamelen rondom de aanschaf van onze complexe technische kapitaal producten. KOKS Group heeft als corporate brand meerdere onderliggende merken en bedrijven met hun eigen productgroepen, uitstraling, kernwaarden en online positionering. Zij hebben ieder een eigen belang bij hun website. Voor KOKS Group het uitgangspunt om een goedwerkende conversiegerichte multisite te realiseren waarbij een flexibel en sterke mastertemplate ontwikkeld moest worden. Dankzij de uitstekende technische, flexibele en creatieve mogelijkheden binnen het all-in-one DynamicWeb platform kunnen wij nu vanuit één portal iedere website en bijbehorende taallagen met individuele content opstellen en optimaal online marketingcampagnes opzetten binnen de corporate huisstijl en er tevens voor zorgen dat de KOKS familiebedrijfsuitstraling herkenbaar is. Aangevuld met de standaard geïntegreerde E-commerce integratie zijn wij klaar voor een mooie online toekomst. " 

 

Gerhard van Reeuwijk

Corporate manager marketing & communication

KOKS Group

 

Koks vacuumtruck

Ruimte voor groei

WAT IS HET EINDRESULTAAT?

Het eindproduct is verder in opbouw vanuit het perspectief van de klant. Alle faciliteiten om hun online presence te ondersteunen zijn aanwezig. Door dit principe te gebruiken kan de klant stapsgewijs en in eigen tempo de overgang maken van de oude naar de nieuwe situatie.

 

Tevens biedt het platform ruimte voor uitbreiding vanuit de functionaliteiten die Dynamicweb biedt, als ook eventueel maatwerk die door Bluedesk gebouwd kan worden. 

Bekijk het eindresultaat

Wij vertellen u graag meer

INTERESSE?

Benieuwd naar onze overige projecten of wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij voor uw organisatie kunnen bieden? Neem dan contact met ons op.

Direct contact
Naar boven