De Bisschop

Perfion PIM

__________

Door de Perfion® PIM oplossing van bluedesk kan De Bisschop haar producten nu ook online. De Perfion® PIM omgeving is leidend voor de webshop-input.

De Bisschop

Bij De Bisschop bouw en industrie in Aalst, België vindt u een ruim aanbod A-merken gereedschap en bouwproducten.

In de fysieke shop biedt De Bisschop ook andere services, zoals een eigen bezorgdienst, slijpdienst, sleutelservice en technische hulp.

De Bisschop is lid van Zevij-Necomij, de grootste inkooporganisatie van aangesloten technische groothandels in bouw & industrie in de Benelux.

Sinds 2023 kunnen klanten niet alleen producten in de winkel in Aalst aanschaffen, maar ook via de webshop die door een Perfion® PIM van productdata wordt voorzien

De uitdagingen

De Bisschop had tot 2023 nog geen online shop, zij verkochten producten enkel fysiek in de winkel. Wel beschikte De Bisschop al over een website gevuld met informatie en promotiemateriaal.

Naast het verschaffen van informatie, wilde De Bisschop haar producten ook online verkopen en meer/nieuwe klanten werven. Van niets online verkopen, naar iets online verkopen is een grote uitdaging.

Inkooporganisatie Zevij-Necomij faciliteert haar leden met een aantal diensten waaronder het verrijken en beheren van productinformatie met de Perfion® PIM.  bluedesk heeft een digitale oplossing gerealiseerd voor de leden van Zevij-Necomij die hun online positie versterkt.

Deze Perfion® PIM-oplossing kwam voor De Bisschop op het juiste moment!

De PIM oplossing

Met de Perfion® PIM oplossing van bluedesk hebben leden van Zevij-Necomij een compleet ingerichte PIM omgeving gekoppeld met de eigen ERP en PIM data.

De productinformatie wordt door Zevij-Necomij geclassificeerd en als master productdata gedistribueerd naar het leden met een eigen Perfion PIM omgeving. bluedesk richt voor de leden specifieke Perfion® PIM omgevingen in en verwerkt per lid de exclusieve wensen.

bluedesk heeft ook voor De Bisschop een eigen Perfion® PIM omgeving opgezet.

De Bisschop had nog geen webshop en productdata, dus De Bisschop kon met deze oplossing twee vliegen in één klap slaan.

Belangrijke koppelingen met het Perfion PIM systeem:

D-Soft

Via het D-Soft platform krijgt de Perfion PIM omgeving van De Bisschop de informatie van het ERP binnen. Het ERP systeem van De Bisschop is Navision. Bluedesk heeft Navision aan D-Soft gekoppeld en daarna D-Soft gekoppeld aan de Perfion PIM omgeving van De Bisschop. 

Vanuit deze koppelingen krijgt de webshop van De Bisschop prijzen, klantnamen en voorraden door.

ERP Systeem - Navision

In het ERP systeem van De Bisschop, Navision, worden voorraden, prijzen, klantnamen etc. opgehaald voor de webshop.

De gegevens uit Navision komen via de D-Soft koppeling binnen bij de webshop van De Bisschop.

Orders die in de webshop worden geplaatst, worden via dezelfde koppeling terug naar het ERP systeem gestuurd. Zo communiceert het ERP systeem met de webshop.

Zevij-Necomij Perfion

De productinformatie wordt door Zevij-Necomij geclassificeerd in de master Perfion PIM omgeving van Zevij-Necomij. Deze omgeving bestaat uit ruim 4,5 miljoen producten.

De Bisschop verkoopt 40.000 van deze producten. De producten worden vanuit de master Perfion PIM omgeving van Zevij-Necomij naar de PIM omgeving van De Bisschop gedistribueerd.

In de eigen omgeving kan De Bisschop de masterdata beheren, verrijken, verspreiden en exporteren.

De webshop - DynamicWeb

Vaak komt 80-90% van de productdata van een webshop uit een PIM en wordt de overige 10-20% van (bijzondere) informatie aangevuld in de shop zelf. Dat is bij De Bisschop niet het geval.

De Perfion PIM omgeving is leidend voor de webshop.

Naast de Perfion PIM oplossing heeft bluedesk de webshop in DynamicWeb gerealiseerd. Lees hier meer over De Bisschop E-Commerce case.

De rol van bluedesk

Tijdens dit Perfion®PIM traject is bluedesk analist, consultant, developer, implementator en integrator.

Dat betekent dat bluedesk samen met De Bisschop de opzet van de contentstructuur en de inrichting van de Perfion PIM omgeving heeft verzorgd. Daarnaast heeft bluedesk belangrijke koppelingen gemaakt met het ERP (MS Navision)

bluedesk heeft de klant getraind, waardoor De Bisschop de Perfion® PIM omgeving zelf kan beheren.

Na de oplevering is De Bisschop door het support-contract verzekerd van ondersteuning van de PIM specialisten van bluedesk.

Het resultaat

Door de Perfion PIM omgeving:

 Kan De Bisschop haar producten ook online verkopen zonder hiervoor exponentieel bij te schalen in personele bezetting;

 Kan De Bisschop samen met Zevij-Necomij data beheren;

 Heeft De Bisschop een Single Source of Truth bereikt;

 Blijft de productinformatie op alle platformen up-to-date en van hoge kwaliteit;

 Is het eenvoudig om productdata eenvoudig vanuit één platform te beheren en over meerdere kanalen te verspreiden;

 Is de PIM vanaf nu de bron van contentverrijking voor De Bisschop.

Naar boven