• Integrated e-commerce
  • PIM
  • Digital marketing
  • Emerce 100 #3
  • FD Gazellen 2022

Waar moet u rekening mee houden bij het uitzoeken van een e-commerce platform?

Steeds meer bedrijven starten een online onderneming. Het is een van de voordelen van een online wereld waarin grenzen vervagen en we steeds meer mogelijkheden hebben. Maar voor veel ondernemers is de groeiende concurrentie ook een groot nadeel, want als online ondernemer of webwinkel concurreert u niet meer alleen met bedrijven in uw stad of regio, maar concurreert u met bedrijven over de hele wereld. Hoe zorgt u ervoor dat u dan toch een stabiele onderneming kunt opbouwen? 

 

In Nederland zijn er in 2019 zo’n 15.000 nieuwe webwinkels bijgekomen en zijn er tegelijkertijd ook veel online ondernemingen weer beëindigd. De redenen hiervoor zijn heel divers, maar de groeiende concurrentie en uitdagingen van het online ondernemen spelen een grote rol. Want een webwinkel starten is stap 1, maar stap 2 is er daadwerkelijk voor zorgen dat de juiste bezoekers ook op uw webwinkel landen. En hoe zorgt u er dan voor dat u genoeg verkoopt en de webwinkel optimaal blijft functioneren?

 

Een belangrijke basis is een goed e-commerce platform. Het juiste platform kan u helpen, want uw website is sneller, efficiënter en u bent minder tijd kwijt aan randzaken. Hoe weet u of u een goed platform in handen hebt? Wij zetten een paar tips voor u op een rij.

Integration

Welke integratiemogelijkheden biedt het platform?

Gaat u in gesprek met een bureau, bekijk dan goed welk platform ze gebruiken. En dan vooral hoe volledig dit is. Een website of webwinkel kan ontzettend mooi zijn, maar werkt het ook met bestaande systemen of met systemen die u in de toekomst wilt gebruiken? Kunt u het bijvoorbeeld gemakkelijk koppelen met een CRM of ERP systeem? Zodra u e-commerce omgeving gaat groeien is de kans groot dat u dit nodig heeft. En later overstappen of een  replatforming is kostbaar. Zoek dus niet naar de meest goedkope oplossing, maar een complete oplossing inclusief voldoende doorgroeimogelijkheden.

e-commerce

Heb ik plugins nodig?

Een webwinkel is meer dan alleen een catalogus. U wilt dat mensen online een winkelmandje kunnen vullen, veilig kunnen afrekenen en dan ook nog zo snel mogelijk het pakketje bezorgd krijgen. In een ideale situatie zitten dit soort functionaliteiten in het platform en hoeft u geen plugins of extensies toe te voegen. Dat betekent dat het platform dat u uitkiest een standaard oplossing biedt voor alles wat u nodig heeft. 

 

Als het platform dit niet standaard biedt moet u dus wel een plugin of extensie toevoegen aan uw website. In veel gevallen kan dit, maar bij teveel plugins of extensies wordt uw website langzaam en kwetsbaar. Vraag dus altijd door. Vraag wat er standaard in het platform zit en wat ze apart voor u moeten toevoegen of aanschaffen. En mocht een plugin noodzakelijk zijn, check dan gelijk even wie dit betaalt en het gaat onderhouden.

Voor meer informatie over de risico’s van gratis software en het gebruik van plugins, lees ook ons blog over open source software. 

We helpen u graag

WILT U ALLES WETEN OVER CAAS?

Elk online platform is uniek en daarom komen wij graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor uw online business.

JEROME

Wat verstaat het bureau onder optimalisatie?

Wat kunt u verwachten van het bureau na oplevering van de e-commerce omgeving? Wat verstaan ze bijvoorbeeld onder optimalisatie? In de meeste gevallen is het online zetten van een webwinkel of e-commerce omgeving nog maar het begin. Want tijdens de ontwikkeling van een webwinkel gaat u uit van een aantal aannames. Uit ervaring en onderzoek denkt u te weten waar mensen naar zoeken en waar ze bijvoorbeeld op uw website naar gaan kijken. Maar het echte spel begint pas wanneer de website online staat en u deze aannames kunt gaan testen. 

 

Heeft het bureau SEO en SEA specialisten in huis? En hoe gaan ze ervoor zorgen dat uw e-commerce omgeving online blijft scoren? Vraag altijd goed door naar de ondersteuning en optimalisatie na het online zetten van uw e-commerce omgeving. Want ook daar zitten vaak verborgen uren en kosten. 

Abonnement op e-commerce omgeving

Wilt u de zekerheid van een geoptimaliseerde e-commerce omgeving met de ondersteuning van ervaren online marketeers? Dat kan met CaaS. Met dit unieke abonnement heeft u altijd een volledige e-commerce omgeving en een team dat u steunt. Voor een vast bedrag per maand. 

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van CaaS? Vraag een gratis demo aan of bel direct met een van onze specialisten.

Naar boven
Cookies bij Bluedesk

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.