Nieuws

Betere conversie mogelijk door efficiënt beheer e-Commerce productinformatie

Door 17 september 2015 Geen reacties

Een foutje in de productinformatie is snel gemaakt. Dat merkte een van onze klanten toen een product op het ene kanaal een andere prijs bleek te hebben dan op het andere kanaal. Het foutje kostte het bedrijf naast omzet ook “online autoriteit”. Deze risico’s hoeven onze klanten niet meer te lopen. Sinds eind 2014 heeft Bluedesk namelijk een partner gevonden in Perfion en voorziet daarmee in een uitstekende PIM (Product Information Management) oplossing.

Bluedesk & Perfion

Perfion voorziet in de oplossing door sterke en robuuste PIM software te leveren. Waarbinnen de basis-set aan productinformatie verrijkt kan worden per kanaal, land/taallaag of zelfs per klantgroep om zo, optimaal consistent, maar ook zeker relevant te zijn voor de doelgroep.

Een logische stap volgens Barry Tempelaar, directeur van Bluedesk. Veel bedrijven begeven zich succesvol binnen het e-Commerce domein, een terrein dat steeds drukker en voller raakt en zich over meerdere “touchpoints” heen beweegt en daar ook kan converteren. Dat vereist echter wel dat, de product content in de basis consistent moet zijn maar daarnaast ook per kanaal de juiste tone of voice moet aanslaan. Ofwel relevant is voor dat “touchpoint”.

De organisatie van die content is nogal een uitdaging en strekt zich uit over veel diverse systemen waardoor een “foutje” snel is gemaakt. Foutjes die kunnen leiden tot verlies aan conversiekansen en daarnaast leiden tot enorme improductiviteit volgens Tempelaar. “Wij zijn dagelijks bezig met het online succes van onze klanten en zien dat zij soms weken bezig zijn met meerdere medewerkers om de product informatie op orde te krijgen. Een improductief en tijdrovend proces!”

Met onze PIM oplossing creëert u één enkele bron van correcte productinformatie (tekst, technische gegevens, bestanden, afbeeldingen, audio, video). Daarmee kunt u volledige controle over alle productgegevens afdwingen, op elk verkoop- en marketingplatform en/of afgeleid kanaal.

Voordelen Perfion

Perfion biedt de mogelijkheid om één bron van de waarheid te creëren als het gaat om productinformatie. De toepassing van de PIM oplossing biedt de volgende voordelen:

  • Efficiënt beheren van uw producten
  • Eenvoudige integratie met uw bestaande systemen
  • Zeer gebruiksvriendelijk (vergelijkbaar met Word en Excel)
  • Overal online toegankelijk
  • Veilige omgeving
  • Aantoonbare ROI (Return on Investment)

Lees hier meer over ons Perfion partnership of bezoek ons profiel op Perfion.com.

Neem contact met ons op


Benieuwd naar hoe u uw ROI eenvoudig kunt verhogen? Laat dan uw gegevens achter en één van onze ROI specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of bel direct +31 (0)72 5200310

Verplichte velden zijn met een * aangegeven.
Reageer